Přísady na těsto smícháme, těsto vyválíme a vykrajujeme oválnou formičkou podrážky bot, asi 3 cm dlouhé. Formičku uděláte stlačením okrouhlé formičky, dá se vytvarovat opravdu do tvaru podrážky. Pečeme krátce. Smícháme ořechovou masu a tvarujeme z ní vršky pantoflíčků, přitlačíme je na podrážky. Polevou pantoflíčky ozdobíme, dopředu jako bambulku dáme perličku. Necháme polevu zaschnout a odložíme.
Podělte se s přáteli o recept
Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Tereza Jarčušková
|15. 11. 2006 07:27
Pokiaľ len do špičky, Simčo, tak by to šlo. Ja to robím ručne, obyčajne pri telke, ale tento rok ich robiť nebudem. Iný výber:)))
Simča Sládková
|14. 11. 2006 18:16
Paní Terezo - pokud se ta hmota namáčkne jen do špičky formičky ůlu (tak do 1/3 - 1/2), tak to jde takto dělat. Také jsme to takto dělali a navíc jsme dovnitř papučky stříkli trochu krému.
Tereza Jarčušková
|15. 11. 2005 09:52
Nie, to neide. To by boli veľmi veliké. Celá papučka má byť max 3 cm dlhá, vŕšok max 1,5 cm. Tvarujte len rukami. Sú to malé kúsočky.
Květa Cimpová
|14. 11. 2005 22:51
Vršky pantoflíčků můžeta udělat tak, že hmotu natlačíte do formičky na vosí hnízda, vyklopíte a ostrým nožem podélně rozkrojíte..