g
sekaná
šlehaná (např. z Globusu) , nepečená (polotovar)
50
g
máslo
80
g
hladká mouka
cca
120
g
rajský protlak
sůl
pepř mletý
0,50
lžička
nové koření
mleté, dle chuti, cca
2
ks
hřebíček
1 -
2
ks
bobkový list
2
lžíce
cukr krupice
dle kyselosti protlaku, cca
700
ml
vývar
dle potřeby, cca
Postup přípravy receptu
1
Papriky naplníme šlehanou sekanou (nepečený polotovar čerstvý nebo rozmražený) a dáme péct do předehřáté trouby na 180 dozlatova, občas otočíme. Mezitím si uvaříme omáčku: na másle osmažíme mouku dorůžova, přidáme protlak, cukr, koření, krátce osmažíme za stálého míchání. Zalijeme vývarem (dle hustoty omáčky), promícháme a provaříme, dochutíme solí, pepřem a případně ještě cukrem. Vyndáme hřebíčky a bobkové listy. Omáčku nalijeme k pečeným paprikám a společně ještě necháme krátce v troubě péct.
2
Rychlovku, co nedá moc práce, podáváme s rýží nebo knedlíkem.