• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papriky s náplní z červené čočky
Napište svůj komentář k receptu

Papriky s náplní z červené čočky

autor: sueclash
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: neuvedeno
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriky s náplní z červené čočky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks červená paprika velké (celkem asi 1,2 kg)
    • 1
      lžíce máslo
    • 200
      g červená čočka
    • 280
      g nakládaná kukuřice
    • 3
      ks jarní cibulka
    • 200
      g sýr např. ementál
    • 1
      lžička kurkuma
    • 1
      lžička mletá sladká paprika
    • 400
      ml zeleninový vývar
    • 125
      g smetana
    • 3
      lžička celozrnná mouka
    • 2
      lžíce sušené droždí

Postup přípravy receptu

1
Papriky omyjeme, zbavíme jadérek a necháme okapat. Máslo rozehřejeme a papriku na něm ze všech stran osmahneme. Pak zase vyjmeme.
2
Čočku smícháme s okapanými kukuřičnými zrny (nálev dáme stranou).
3
Jarní cibulky očistíme, omyjeme, nakrájíme na kolečka a spolu se 150 g sýra, kurkumou a sladkou paprikou vmícháme do směsi čočky a kukuřice.
4
Směsí naplníme papriky, posypeme zbývajícím sýrem, přiklopíme vrškem paprik a vložíme do hrnce, v němž jsme opékali papriky. Přilejeme vývar a nálev z kukuřičných zrn a na malém plameni dusíme asi 40 minut.
5
Zeleninu vyjmeme, smetanu přidáme k omáčce, zahustíme moukou a ochutíme droždím.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Krémová polévka z barevné čočky, kroketa z čočky a bramborového pyré

Krémová polévka z barevné čočky,…

Zdravá dobrota z červené čočky a pohanky

Zdravá dobrota z červené čočky a…

Jednoduchá polévka z červené čočky pro děti i dospělé

Jednoduchá polévka z červené čočky…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Linda83 | 16. 11. 2011 10:34

    Vypada to velice sympaticky, myslím, že v dohledné době vyzkouším! Ale tu čočku dáváte bez předvaření? Takže syrovou smícháte s kukuřicí z láku? děkuji za odpověď.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Luštěniny Vegetariánské a zdravé
Pokrmy Zdravě i chutně Luštěniny Z luštěnin Bezmasá jídla Oběd Večeře Pečení Dušení Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Celozrnná mouka Červená čočka Červená paprika Jarní cibulka Kurkuma Máslo Mletá sladká paprika Nakládaná kukuřice Smetana Sušené droždí Sýr Zeleninový vývar
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rajská polévka pro děti i dospělé

Rajská polévka pro děti i dospělé

Pikantní gyros v housce

Pikantní gyros v housce

Melounový sorbet

Melounový sorbet

Spaghetti Carbonara – La ricetta tradizionale

Spaghetti Carbonara – La ricetta…

Rychlé fazolové lečo

Rychlé fazolové lečo

Francouzský citronový koláč - Tarte au citron

Francouzský citronový koláč - Tarte…

Quiche s tuňákem a cibulí

Quiche s tuňákem a cibulí

Vláčný velikonoční beránek

Vláčný velikonoční beránek

Bezlepkový dortík do skleničky s vanilkou a mangem

Bezlepkový dortík do skleničky s…

Doporučujeme

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

265
Kančí guláš - staročeský
Kančí guláš - staročeský
100
Špecle s játrovo - žapionovou směsí
Špecle s játrovo -…
56
Základní citronová poleva
Základní citronová poleva
49
Štědrovečerní rybí polévka
Štědrovečerní rybí…
45
Pečené brambory s česnekem a citronem
Pečené brambory s…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Toto jsou nejhloupější znamení podle zvěrokruhu: Patříte mezi ně?

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

Ráchel Karnižová porodila syna! Jaké dostal jméno?

SportRevue.cz FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

FOTO: 50 (ex)sportovkyň, které vypadají v bikinách zatraceně dobře

Maminka.cz Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Přehnaně liberální výchova je naprostá ohavnost. My se nepřizpůsobujeme dítěti. Dítě se přizpůsobuje nám, říká Marek Herman

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky plněné sýrovou nádivkou
Papriky s mozzarellou a olivami
Papriky s mozzarellou a olivami
Papriky s mozzarellou, rajčaty a česnekem
Papriky s mozzarellou, rajčaty a…
Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s rajčaty - sterilované
Papriky s vinnou klobásou
Papriky s vinnou klobásou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou omáčkou
Papriky se šlehanou sekanou s rajskou…
  • Recepty.cz
  • Papriky s náplní z červené čočky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact