Nastrouhaný eidam s trochou nivy (záleží na Vás, jak máte rádi nivu) rozetřeme s 1 balením lučiny, přidáme mladou cibulku nakrájenou na malá kolečka a nastrouhanou mrkev. Dle potřeby můžeme zředit trochou zakysané smetany, pokud je směs příliš tuhá. Podle chuti osolíme - jen špetkou soli - sýry jsou slané dost a opepříme. Vzniklou směsí naplníme papriky a uzavřeme je zpátky odkrojeným kolečkem. Papriky vyskládáme do zapékací mísy, polijeme nebo potřeme olivovým olejem smíchaným se lžičkou sojové omáčky - můžeme přidat i trochu česneku, přiklopíme alobalem a dáme zprudka péct. Až si papriky trochu "sednou" a pustí šťávu - jsou hotové.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Helena
|22. 8. 2011 12:09
Papriky (ideální jsou bílé) je potřeba do zapékací misky postavit, nebo naskládat šikmo a plnit jen sýrem - optimální je tvrdý sýr nakrájený na menší špalíky. Já používám kombinaci např. eidamu, ementálu, případně nivy nebo balkánu (pozor niva a balkán jsou příliš slané, tak nekombinovat dohromady). A ještě drobnost: daleko rychlejší je opékat paprikové lodičky (půlky paprik) naplněné sýrem na pánvi. Je to hotovo razdva a velmi chutné.
Zuzana
|19. 9. 2006 11:56
tak nevím kde jsem udělala chybu, ale směs mi vytekla z paprik mnohem dřív než byly papriky hotové:-( a jinak ta mrkev mi tam moc nechutnala...