Špekáčky oloupeme, pokud máme špekáčky ve střívku, loupat nemusíme.
2
Do špekáčků uděláme dva hluboké zářezy. Jeden zářez okořeníme mletým pepřem, druhý zářez sladkou nebo pálivou paprikou.
3
Do zářezu s pepřem vložíme plátky cibule, do paprikového vložíme nakládanou papriku(kapii).
4
Takto připravené špekáčky dáme do sklenice, proložíme je ještě paprikou a cibulí, vložíme i pár kuliček nového koření, pepře a bobkový list. Pokud chceme, aby měli utopenci říz, přidáme i feferonku nebo chilli papričku.
5
Převařenou vodu okyselíme octem téměř 1:1 a špekáčky nálevem zalijeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Pokorná
|25. 1. 2016 21:25
Výborné :D
Jana
|14. 1. 2014 19:14
Udělala jsem je dva dny před silvestrem, dala je do šuplíku v lednici, nějak jsme na ně zapomněli a objevili je až teďka. No jsou naprosto skvělý a aspoň nám je nikdo nesní :-D .
Anonymous
|22. 9. 2013 21:51
vyskúšam vypadá to dobre
Renda
|4. 9. 2013 17:38
Moc dobré, mají šmrnc a všem chutnaly.
Matoušková V.
|23. 5. 2012 11:41
Jsou výborný a zmizly zatraceně rychle. Udělala jsem je ostřejší jen tolik, aby nezanikla chuť papriky. V lednici mám už udělaný další soudek, utopenci totiž u nás přijdou k chuti vždycky. <3