Maso pokrájíme na kostky, papriku na čtverečky a střídavě napichujeme na špejli. Sůl, pepř a oregano smícháme s olejem a špízy směsí potřeme. Necháme alespoň 2 hodiny marinovat. Okurku nahrubo postrouháme, posolíme, necháme 10 minut odstát, pak vodu slijeme, okurku smícháme s jogurtem, okyselíme, osolíme, opepříme, přidáme česnek, promícháme a podáváme ke špízům. Špízy grilujeme ze všech stran dozlatova.
2
Použít můžeme také vepřové či drůbeží maso.
3
Pokud nemáme gril, můžeme špízy osmažit na pánvi.
4
Toto je originál recept. Já tzatziki připravuji ještě s posekaným koprem a ocet nepřidávám, okurku krájím na kostičky.
včera jsme měli k večeři. jehněčí jsem měla snad 4 dny v té marinádě a bylo to výýýýborné !. k tomu ty tzatziky a krajíček lamánkového chleba no ńamka největší. vůbec nebyl cítit typický ,,zápach,, z jehněčiny. dneska jdem dojídat ,,zbytky,, děkuji moooc za recept !!!! <3
Romana
|10. 6. 2013 09:47
V sobotu jsme si na nich velice pochutnali, dělala jsem je z vepřové plece a naložené jsem je měla přes celou noc. Výborné, doporučuji.
Iva Bezpalcová
|3. 7. 2012 19:48
Ahoj :-) , pro naše mlsné jazíčky to je recept šitý na míru :-)
Gábina Bujková
|12. 3. 2012 14:17
Děkuji za perfektní oběd. Budu opakovat
Dája
|16. 10. 2011 20:28
Vynikající a dobře vypadající jídlo, dělám často a chutná všem. Negriluju, ale jen smažím. Okurku krájím na kostičky.