Paprikám odkrojíme stopku, vykrojíme jadérka a podélně rozpůlíme.¨
2
Na pekáčku rozpustíme trochu na kostičky nakrájené slaniny, opečeme cibuli, na paprikové půlky navršíme luštěninovou hmotu, trošku opečeme, podlijeme malým množstvím vody nebo zeleninového vývaru a pečeme asi půl hodiny.
3
Výborné s tmavým chlebem.
4
Luštěninová hmota: uvaříme namočené luštěniny, můžeme přidat i kroupy, hmotu osolíme, ochutíme česnekem a majoránkou, přidáme vajíčko a zahustíme strouhankou a sýrem na hmotu podobnou syrové sekané.
5
P.S.: šetřím si práci tím, že když vařím hrstkovou polévku, tak část hmoty oddělím a použiji jako základ tohoto jídla.
dělala jsem bez slaniny, doma sice moc velký ohlas nebyl ale já si jako milovík zeleniny pochutnala:)
iva nemcova
|19. 4. 2009 12:08
Vyzkouseno,tak jsem se prejedla ,az jsem nemohla dychat...Pekla jsem v troube bez podlevani,zbyla mi napln ,tak jsem udelala i "karbenatky". Kdo ma rad lusteniny,tak do toho! davam 1
Alena Tarabová
|13. 6. 2006 15:28
Taky mi to připadá zajímavé, určitě na to dojde. Dík! Luštěniny máme rádi.
Jaroslava Oumarová
|13. 6. 2006 12:54
Papriky už jsem plnila kdečím, ale luštěninami ještě ne:-)) Díky za recept:-)