• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
Napište svůj komentář k receptu

Papriková zelňačka

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriková zelňačka
Nahrát fotku
 

Suroviny

6 porce
    • 1
      ks kysané zelí Je třeba znát svou správnou značku, ve finiši to usnadní spoustu práce...
    • 6
      ks brambory Větších, ale jak to každý rád
    • 1
      balíček mletá sladká paprika
    • 8
      ks pepř celý
    • 4
      ks nové koření
    • 2
      ks bobkový list Větší lupeny, jinak tři :)
    • 2
      lžíce cukr
    • 3
      lžička sůl Odhadem - vařím od oka.
    • 1
      špetka pepř mletý Nebo víc, jak kdo chce, řiďte se tím, co vám chutná
    • 2
      ks klobása Nejlépe Gombasecká... věřte :)
    • 250
      ml zakysaná smetana

Postup přípravy receptu

1
Na oleji ve větším hrnci opečeme na kousky rozkrájenou klobásku, až začne pouštět do oleje papriku a začne být "opečená". :) V tomto okamžiku si nechte v rychlovarné konvici vařit cca 1,5 l vody.
2
Pak, až bude výpek z klobás smíchaný s olejem, přihodíme cibulku najemno nakrájenou a smažíme dosklovata. Když je cibulka tak akorát, přilejte na dno hrnce vodu a přidejte bobkový list, nové koření a pepř. Ztlumte a cca 3-4 minuty nechte vyvařit.
3
Posypte paprikou, množství cca 3/4 pytlíku, ale víc neuškodí. Pořádně promíchejte, pozor, paprika má tendenci se připékat, takže míchat. Chvilku povařte.
4
Přihoďte zcezené kysané zelí, důkladně promíchejte, nechte minutku prohřát. Zalijte vodou z konvice, promíchejte a nechte malou chvilku vařit.
5
Přihoďte dvě až tři lžíce cukru (podle kyselosti zelí) - teď radši dvě, dohnat to jde až pak. :)
6
Necháme si vařit dalších 1,5 l vody v konvici.
7
Mezitím přihodíme nadrobno krájené brambory (já vím, vařit brambory v kyselém je zvrácené, ale je to to ono). Dolijeme cca něco přes litr, přiklopíme a vaříme do změknutí brambor.
8
Nyní pomocí cukru/octa/pepře/soli doladíme chuť tam, kam si přejeme. Ale pozor - víc do sladka.
9
Odstavíme z ohně a přidáme velký kelímek kysané smetany a důkladně promícháme.
10
No, a pak nechejte ochutnat přátelům a už se jich nezbavíte. :)
11
Pokud to budete chtít mít hustější, do kroku po zesklovatění cibulky přihoďte trochu hladké mouky.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Papriková pomazánka II.

Papriková pomazánka II.

Papriková pasta

Papriková pasta

Papriková směs k těstovinám

Papriková směs k těstovinám

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso Zelenina
Maso Pokrmy Polévky Ze zeleniny Uzeniny Leden Únor Březen Duben Květen Červen Červenec Srpen Září Říjen Listopad Prosinec Oběd Večeře Vaření Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bobkový list Brambory Cukr Klobása Kysané zelí Mletá sladká paprika Nové koření Pepř celý Pepř mletý Sůl Zakysaná smetana
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Brokolice s česnekem

Brokolice s česnekem

Šišky z bramborové kaše

Šišky z bramborové kaše

Hranolky se sýrem

Hranolky se sýrem

Pstruh na másle

Pstruh na másle

Zelné knedlíky

Zelné knedlíky

Dresing z kysané smetany

Dresing z kysané smetany

Achillova pikantní křidýlka

Achillova pikantní křidýlka

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Mangovo-banánové smoothie

Mangovo-banánové smoothie

Doporučujeme

30 minut
Cuketové stripsy s parmazánem

Cuketové stripsy s parmazánem

55 minut
Švestkové knedlíky z bramborového těsta

Švestkové knedlíky z bramborového…

20 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

Domácí kečup

Domácí kečup

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Poslední sledované recepty

216
Dýňová tortila
Dýňová tortila
48
Koktejl mint vibe
Koktejl mint vibe
47
Máslové řízky
Máslové řízky
43
Klasické lečo
Klasické lečo
38
Špecle s brokolicovou omáčkou
Špecle s brokolicovou…

Zajímavé články

Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální cuketové palačinky!
Co ještě udělat z cuket? Zkuste tyto univerzální…
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na oblíbenou prázdninovou večeři!
Lečo: Vyzkoušejte naše osvědčené recepty na…
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos musíte vyzkoušet
Moderní zavařování: Top 5 receptů, které letos…
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát, září jako duha a je doslova nabitý živinami
Což takhle dát si mangold? Chutná jako špenát,…
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři suroviny!
Troufnete si na pečená povidla? Stačí vám čtyři…
AHA.cz Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Luxusní život dcery Karla Gotta: Budete zírat!

Mimibazar Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Román Návrat do zátoky: Ideální kniha pro letní dny. Prožijte příběh plný lásky a romantiky!

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Proměny účesu první dámy: Kadeřnice Evy Pavlové odhaluje detaily i překvapivou inspiraci

Ženy.cz Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Opalování nahoře bez: Proč je to pořád tak kontroverzní?

Blesk.cz Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

Iva Frühlingová chtěla pochvalu, ale... Trapas a výsměch!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Od kdy může mít dítě v autě jen podsedák? Nepospíchejte, tohle vás nejspíš překvapí

Blesk Horoskopy Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

Kdo je ze zvěrokruhu největší sobec? Jsou to tahle znamení!

  • Recepty.cz
  • Papriková zelňačka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact