• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papriková pasta
Napište svůj komentář k receptu

Papriková pasta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 62
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 4
      kg červená paprika očistit,umlít
    • 1
      kg cibule oloupat,umlít
    • 150
      ml olej
    • 400
      g cukr
    • 2
      lžíce sůl nemusí být
    • 3
      dl ocet
    • 1
      ks deko

Postup přípravy receptu

1
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut.
2
Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
3
**Poznámky:** * Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
4
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
5
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaviárová pasta

Kaviárová pasta

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka Peterková | 23. 8. 2016 14:53

    Je vynikající. Jsem ráda že jsem jí zkusila a určitě budu dělat dál další rok. Děkuji.

  • Jarmila | 17. 8. 2016 19:28

    Vřele doporučuji, protože chutná výborně. Manžel jí požívá místo hořčice.

  • Mirka Zavadilová | 20. 8. 2015 08:24

    Naprosto vynikající záležitost! Sůl jsem podle doporučení v poznámce vynechala a deko prosila. Děkuji za recept, který zakládám mezi své nej.

  • Hanušová | 20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • Hanušová | 20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • allena89
    allena89 | 31. 8. 2014 13:34

    Výborná! Měla jsem nadbytek bílé papriky na lečo, takže pasta je světlá, ale chuť výborná.

  • Budru | 29. 8. 2014 16:04

    Je to super!

  • zdenicka | 7. 8. 2013 14:39

    ja do toho davam i rajcatka a muzu vam rict bomba a kdo ma rad tak i trochu cesneku mnamka. :-))

  • tonka27 | 6. 9. 2012 12:35

    Je to něco úžasného. Používám místo kečupu a rajského protlaku.

  • Marie Jánská | 12. 7. 2012 08:52

    Tenhle rok jí musim zarexovat víc aby jsme už v lednu neměli utrum.

  • iz237 | 21. 10. 2011 18:02

    Vyzkoušeli jsme a je to naprostá mňamka. Už budu dělat druhou várku.

  • Mára | 31. 8. 2011 19:51

    Koupila jsem ještě další papriky a zítra dělám další porci. Je to delikatesa, mužský si do pasty namáčí vidličkou pečený bůček a je z toho na větvi. Doporučuji, je to fakt výborná záležitost !!! Mára

  • Honzíková | 26. 7. 2011 14:20

    Zase jeden povedený recept. Hned jak dozrají další papriky, dělám znova. Vřele doporučuji všem. Určitě musí být moc dobré přidat jí např. do guláše, omáčky a tak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání Zelenina
Pokrmy Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cukr DeKo Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a kiwi

Dort s vanilkovým krémem, jahodami a…

Houby na smetaně

Houby na smetaně

Domácí šunka

Domácí šunka

Zelníky

Zelníky

Kokosová roláda jednoduše

Kokosová roláda jednoduše

Piškotové řezy s angreštem

Piškotové řezy s angreštem

Kořeněná rajská omáčka

Kořeněná rajská omáčka

Brokolicové karbanátky II

Brokolicové karbanátky II

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Doporučujeme

30 minut
Tortilla wrap s lilkem a halloumi

Tortilla wrap s lilkem a halloumi

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cukeťák z trouby

Cukeťák z trouby

80 minut
Švestkový koláč s vanilkovým krémem

Švestkový koláč s vanilkovým krémem

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

Poslední sledované recepty

62
Kulajda se zakysanou smetanou
Kulajda se zakysanou…
33
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
30
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Klasické lečo
Klasické lečo
26
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou

Zajímavé články

Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak chutně naložit s úrodou cuket
Velký cuketový speciál: Rady, tipy a recepty, jak…
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké letní moučníky, které mají šťávu
Rychlé buchty s broskvemi: 5 receptů na sladké…
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři nebo na cesty, kterou zvládnete připravit i v paneláku
Domácí vepřová konzerva: Pochoutka k letní večeři…
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s úrodou hravě poradíte. A ještě si pochutnáte!
Sezóna rajčat je tady! S našimi 50 recepty si s…
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
Letní mlsání? Pojďte na to chytře
AHA.cz Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Laďka Něrgešová v paruce: Zdrcující verdikt lékařů

Mimibazar Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Bazalkové pesto: neodolatelná chuť Itálie, kterou si snadno připravíte doma.

Dáma.cz Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Vzpomínáte? Takto vypadaly oblíbené potraviny za komunismu. Mnohé milujeme dodnes

Blesk pro ženy Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Manikúra, kterou milují celebrity: Hitem sociálních sítí jsou mléčné nehty

Ženy.cz Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Profesionální trenér otestoval 10 běžných sportů. Při kterém z nich spálíte nejvíc tuku?

Blesk.cz Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

Rapper Vercetti má problém: 5 let natvrdo a vyhoštění

SportRevue.cz Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Nahota, běh, plavání, moře piva a zábava - takhle opět přivítají dánští studenti jaro

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy 5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

5 znamení, která vůbec nestárnou: Kdo zraje jako víno a těžko by mu někdo hádal jeho skutečný věk?

Další doporučené recepty:

Papriková krémová polévka
Papriková krémová polévka
Papriková krkovice
Papriková krkovice
Papriková krkovička
Papriková krkovička
Papriková polévka s chilli krémem
Papriková polévka s chilli krémem
Papriková pomazánka II.
Papriková pomazánka II.
Papriková pomazánka nebo salát s cottage sýrem
Papriková pomazánka nebo salát s…
  • Recepty.cz
  • Papriková pasta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact