• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papriková pasta
Napište svůj komentář k receptu

Papriková pasta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.4
hodnotilo: 62
doba přípravy: 100 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
Papriková pasta
4fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

1 porce
    • 4
      kg červená paprika očistit,umlít
    • 1
      kg cibule oloupat,umlít
    • 150
      ml olej
    • 400
      g cukr
    • 2
      lžíce sůl nemusí být
    • 3
      dl ocet
    • 1
      ks deko

Postup přípravy receptu

1
Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut.
2
Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
3
**Poznámky:** * Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
4
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
5
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Kaviárová pasta

Kaviárová pasta

Avokádová pasta

Avokádová pasta

Skvělá pasta na pizzu

Skvělá pasta na pizzu

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Mirka Peterková | 23. 8. 2016 14:53

    Je vynikající. Jsem ráda že jsem jí zkusila a určitě budu dělat dál další rok. Děkuji.

  • Jarmila | 17. 8. 2016 19:28

    Vřele doporučuji, protože chutná výborně. Manžel jí požívá místo hořčice.

  • Mirka Zavadilová | 20. 8. 2015 08:24

    Naprosto vynikající záležitost! Sůl jsem podle doporučení v poznámce vynechala a deko prosila. Děkuji za recept, který zakládám mezi své nej.

  • Hanušová | 20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • Hanušová | 20. 7. 2015 12:22

    Dělala jsem jí už před rokem a teď jsem pátrala po receptu co do pasty všechno patří, aby byla zrovna tak výborná jako minule.

  • allena89
    allena89 | 31. 8. 2014 13:34

    Výborná! Měla jsem nadbytek bílé papriky na lečo, takže pasta je světlá, ale chuť výborná.

  • Budru | 29. 8. 2014 16:04

    Je to super!

  • zdenicka | 7. 8. 2013 14:39

    ja do toho davam i rajcatka a muzu vam rict bomba a kdo ma rad tak i trochu cesneku mnamka. :-))

  • tonka27 | 6. 9. 2012 12:35

    Je to něco úžasného. Používám místo kečupu a rajského protlaku.

  • Marie Jánská | 12. 7. 2012 08:52

    Tenhle rok jí musim zarexovat víc aby jsme už v lednu neměli utrum.

  • iz237 | 21. 10. 2011 18:02

    Vyzkoušeli jsme a je to naprostá mňamka. Už budu dělat druhou várku.

  • Mára | 31. 8. 2011 19:51

    Koupila jsem ještě další papriky a zítra dělám další porci. Je to delikatesa, mužský si do pasty namáčí vidličkou pečený bůček a je z toho na větvi. Doporučuji, je to fakt výborná záležitost !!! Mára

  • Honzíková | 26. 7. 2011 14:20

    Zase jeden povedený recept. Hned jak dozrají další papriky, dělám znova. Vřele doporučuji všem. Určitě musí být moc dobré přidat jí např. do guláše, omáčky a tak.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Přílohy, pečivo a luštěniny Zavařování & nakládání Zelenina
Pokrmy Přílohy Ostatní Ze zeleniny Zeleninové Zavařování a nakládání Zavařování Vegetariáni Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červená paprika Cibule Cukr DeKo Ocet Olej Sůl
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuře s paprikou a olivami

Kuře s paprikou a olivami

Domácí huspenina

Domácí huspenina

Zeleninová polévka s rýží

Zeleninová polévka s rýží

Bůček na čínský způsob

Bůček na čínský způsob

Zapečené brambory 2

Zapečené brambory 2

Květáková (brokolicová) rýže

Květáková (brokolicová) rýže

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s polevou

Americký Coca-Cola koláč (buchta) s…

Cheesecake z domácí lučiny

Cheesecake z domácí lučiny

Indiánci

Indiánci

Doporučujeme

30 minut
Citronové těstoviny s hráškem a lososem

Citronové těstoviny s hráškem a…

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Poslední sledované recepty

235
Bleskové špagety s rajčaty a burratou
Bleskové špagety s…
171
Poctivá kuřecí polévka
Poctivá kuřecí polévka
79
Vánoční bramborový salát
Vánoční bramborový salát
47
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
46
Brokolice/květák v bramborovém těstě
Brokolice/květák v…

Zajímavé články

Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka si techniku zdobení vymyslela úplně sama!
Neuvěřitelné tečkované dorty: Amatérská cukrářka…
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog prozradil, co to vypovídá o vaší osobnosti
Jak mažete máslo na chleba? Známý psycholog…
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí zavařeninu, kompot i čatní
Zavařte si meruňky: Máme recepty na domácí…
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept Jiřiny Bohdalové, Laďky Něrgešové nebo Haliny Pawlowské
Letní koláče podle celebrit: Vyzkoušejte recept…
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
AHA.cz Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Havlová na mušce policie! Dagmar ve špatnou chvíli na špatném místě

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Ženy.cz Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Mezi dvěma muži: Jak vybrat toho pravého pro život

Blesk.cz Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

Brooks Naderová zase provokuje: Ženská se vším všudy!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Herečka Brigitte Nielsen po deseti umělých oplodněních a následném porodu v 54 letech: Frida je moje největší výhra!

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Horoskop na další týden: Kdo potká osudovou lásku a koho potrápí zdraví?

Další doporučené recepty:

Papriková krémová polévka
Papriková krémová polévka
Papriková krkovice
Papriková krkovice
Papriková krkovička
Papriková krkovička
Papriková polévka s chilli krémem
Papriková polévka s chilli krémem
Papriková pomazánka II.
Papriková pomazánka II.
Papriková pomazánka nebo salát s cottage sýrem
Papriková pomazánka nebo salát s…
  • Recepty.cz
  • Papriková pasta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact