Papriku zbavíme semínek a stopek, omyjeme a umeleme. Cibuli oloupeme a umeleme. Umletou papriku s cibulí dáme do většího hrnce, přidáme ocet, cukr, olej, Deko, sůl, promícháme a necháme provařit cca 15 minut.
2
Takto provařenou pastu nandáme do čistých skleniček, pevně uzavřeme a dáme na 10 minut sterilovat při 90-ti stupních.
3
**Poznámky:** * Tato pasta se hodí k pečenému masu, uzenině, ke grilovaným pokrmům, dají se s ní dozdobit obložené chleby, chlebíčky....
4
* Pokud málo solíte, vynechejte sůl.
5
* Jestliže nechcete mít v pastě hořčičná semínka, tak Deko přesijte.
Vyzkoušeli jsme a je to naprostá mňamka. Už budu dělat druhou várku.
Mára
|31. 8. 2011 19:51
Koupila jsem ještě další papriky a zítra dělám další porci. Je to delikatesa, mužský si do pasty namáčí vidličkou pečený bůček a je z toho na větvi. Doporučuji, je to fakt výborná záležitost !!! Mára
Honzíková
|26. 7. 2011 14:20
Zase jeden povedený recept. Hned jak dozrají další papriky, dělám znova. Vřele doporučuji všem. Určitě musí být moc dobré přidat jí např. do guláše, omáčky a tak.