• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
Napište svůj komentář k receptu

Paprika řízky

autor: kukiess
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paprika řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové maso většinou dělám z plece bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • kečup
    • hořčice plnotučná
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • grilovací koření
    • 1
      ks masox

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké paprice, poté v mouce.
2
Řízky zprudka opékáme na pánvi, nejlépe na vepřovém sádle, příp. rostlinném oleji. Řízky musejí být hodně tenké aby se během prudkého smažení stihly udělat i vevnitř. Paprika se nesmí spálit, jinak zhořkne. Takto osmažené řízky odkládáme na talíř.
3
Výpek z pánve slijeme a odstraníme tak zbytky spálené papriky. Čistý výpek vlijeme do hrnce, přilijeme 0.5l vody (nebo 0,5l masoxového vývaru), přidáme kečup (1 sklenku), 2 polévkové lžíce hořčice, 2 pol. lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchesteru, lžíci sladké papriky, ochutíme grilovacím kořením, můžeme i špetku Karri koření. Vše důkladně rozšleháme metlou a necháme minimálně 15 minut vařit. Do vroucí omáčky vhodíme kostku masoxu (pokud jsme nepřidávali vývar) a necháme vařit.
4
Do skleničky vsypeme 2 lžíce mouky a pomaličku přikapáváme vodu a šleháme vidličkou, dokud "zápražka" nemá konzistenci nátěrové barvy. Takto připravené "zahušťovadlo" přilijeme do mírně vroucí omáčky a zahustíme. (můžete použít i hotovou jíšku, ale já takto zdělám použitou a obarvenou mouku od obalování řízků)
5
Omáčku ochutnáme, případně dokořeníme paprikou, sojovou omáčkou nebo čímkoliv, co nám chuťově chybí.
6
Když je omáčka hotová, maso vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
7
U nás se podává jedině se špagetami, ale může být i jiná těstovina nebo hranolky ;).
8
Dobrou chuť přeji!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Plněná paprika II.

Plněná paprika II.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hladká mouka Hořčice plnotučná Kečup Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Nivová omáčka ke grilovanému masu

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Buchta s jablky a kysanou smetanou

Pomazánka s rajčetem

Pomazánka s rajčetem

Buchty kynuté

Buchty kynuté

Sekaná z ovesných vloček

Sekaná z ovesných vloček

Makový jablečník

Makový jablečník

Studentské rychlolangoše

Studentské rychlolangoše

Cuketová omeleta

Cuketová omeleta

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Zelená čočka podle Zdeňka Pohlreicha

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

79
Šunkové kapsy se špenátem
Šunkové kapsy se špenátem
61
Trojí sladká ovesná kaše
Trojí sladká ovesná kaše
53
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
49
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
44
Smažená rýže Nasi Goreng
Smažená rýže Nasi Goreng

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Sluší jim to i po probuzení: Která znamení vypadají skvěle bez make-upu?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

Hudba jako pokrm pro duši: Festival Rosa Bohemica rozezní výjimečná místa v Česku

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Přiznání moderátorky Lucie Křížkové: 'Nevím, kde se stala chyba, ale moje děti spolu zatím nemají úplně ideální vztah...'

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact