• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
Napište svůj komentář k receptu

Paprika řízky

autor: kukiess
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paprika řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové maso většinou dělám z plece bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • kečup
    • hořčice plnotučná
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • grilovací koření
    • 1
      ks masox

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké paprice, poté v mouce.
2
Řízky zprudka opékáme na pánvi, nejlépe na vepřovém sádle, příp. rostlinném oleji. Řízky musejí být hodně tenké aby se během prudkého smažení stihly udělat i vevnitř. Paprika se nesmí spálit, jinak zhořkne. Takto osmažené řízky odkládáme na talíř.
3
Výpek z pánve slijeme a odstraníme tak zbytky spálené papriky. Čistý výpek vlijeme do hrnce, přilijeme 0.5l vody (nebo 0,5l masoxového vývaru), přidáme kečup (1 sklenku), 2 polévkové lžíce hořčice, 2 pol. lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchesteru, lžíci sladké papriky, ochutíme grilovacím kořením, můžeme i špetku Karri koření. Vše důkladně rozšleháme metlou a necháme minimálně 15 minut vařit. Do vroucí omáčky vhodíme kostku masoxu (pokud jsme nepřidávali vývar) a necháme vařit.
4
Do skleničky vsypeme 2 lžíce mouky a pomaličku přikapáváme vodu a šleháme vidličkou, dokud "zápražka" nemá konzistenci nátěrové barvy. Takto připravené "zahušťovadlo" přilijeme do mírně vroucí omáčky a zahustíme. (můžete použít i hotovou jíšku, ale já takto zdělám použitou a obarvenou mouku od obalování řízků)
5
Omáčku ochutnáme, případně dokořeníme paprikou, sojovou omáčkou nebo čímkoliv, co nám chuťově chybí.
6
Když je omáčka hotová, maso vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
7
U nás se podává jedině se špagetami, ale může být i jiná těstovina nebo hranolky ;).
8
Dobrou chuť přeji!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Plněná paprika II.

Plněná paprika II.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hladká mouka Hořčice plnotučná Kečup Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Smradlavoučká topinka

Smradlavoučká topinka

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Meruňkový koláč se smetanovou peřinou

Utopenci podle mě

Utopenci podle mě

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Cuketa zapečená s paprikou a žampiony

Müsli tyčinky II.

Müsli tyčinky II.

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou pečená souse-vide

Farmářská vepřová krkovice s šalotkou…

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Kuřecí nudličky po sedlčansku

Portobello s nivou a šunkou

Portobello s nivou a šunkou

Povidlové šátečky

Povidlové šátečky

Doporučujeme

90 minut
Segedínský guláš - F.O.O.D.

Segedínský guláš - F.O.O.D.

20 minut
Sirup ze smrkových výhonků

Sirup ze smrkových výhonků

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

110
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
48
Výborná chlebíčková pomazánka
Výborná chlebíčková…
43
Klasické lečo
Klasické lečo
36
Virgin mojito
Virgin mojito
35
Jednoduchý těstovinový salát / příloha
Jednoduchý těstovinový…

Zajímavé články

Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co hodí a proč se ho nebát ani v teplé kuchyni
Tvaroh, chameleon české kuchyně: Jaký se na co…
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot, sirup nebo čatní
Zavařte si rebarboru! Recepty na džem, kompot,…
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s drobenkou, tvarohové řezy s jahodami a rychlý banánový koláč
3x moučník na víkend: Rebarborový koláč s…
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho připravit, aby byl dokonalý
Nakládaný sýr je lahůdka! Podrobný návod, jak ho…
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v čem je lepší než ta klasická?
Houbová káva je hitem internetu. Jak chutná a v…
AHA.cz Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Nejtěžší období Adamczykové: Pomoc od Markovy rodiny nutná!

Mimibazar Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Jak vybrat ten nejvhodnější běžecký pás na doma a proč je výhodné si ho pořídit

Dáma.cz Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Toto je nejošklivější žena světa: Mrkněte na její fotky od miminka do dospělosti

Blesk pro ženy Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Náročné období v práci? 5 tipů, jak ho přežít a nevyhořet

Ženy.cz Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Rozmazlujte svoje oči: Tipy pro 30, 40 i nad 60 let

Blesk.cz Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

Poprvé od porodu ve společnosti: Lela Vémola to roztočila v casinu!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

FOTO: Krásky z bazénů. Simona Baumrtová, Bára Seemanová a 30 dalších nejhezčích (ex)plavkyň světa

Maminka.cz Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Máš šeredné dítě, proč ho vystavuješ? Těžce postižený chlapec (1) bojuje o život, jeho máma s nenávistí okolí

Blesk Horoskopy Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

Alergie podle zvěrokruhu: Co nesnese vaše znamení?

  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact