• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
Napište svůj komentář k receptu

Paprika řízky

autor: kukiess
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Paprika řízky
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 4
      ks vepřové maso většinou dělám z plece bez kosti
    • sůl
    • pepř mletý
    • mletá sladká paprika
    • hladká mouka
    • kečup
    • hořčice plnotučná
    • sojová omáčka
    • worcestrová omáčka
    • grilovací koření
    • 1
      ks masox

Postup přípravy receptu

1
Vepřové plátky opláchneme studenou vodou, osušíme, rozpůlíme, hodně naklepeme, z obou stran osolíme, opepříme. Připravené maso obalíme ve sladké paprice, poté v mouce.
2
Řízky zprudka opékáme na pánvi, nejlépe na vepřovém sádle, příp. rostlinném oleji. Řízky musejí být hodně tenké aby se během prudkého smažení stihly udělat i vevnitř. Paprika se nesmí spálit, jinak zhořkne. Takto osmažené řízky odkládáme na talíř.
3
Výpek z pánve slijeme a odstraníme tak zbytky spálené papriky. Čistý výpek vlijeme do hrnce, přilijeme 0.5l vody (nebo 0,5l masoxového vývaru), přidáme kečup (1 sklenku), 2 polévkové lžíce hořčice, 2 pol. lžíce sojové omáčky, 1 lžíci worchesteru, lžíci sladké papriky, ochutíme grilovacím kořením, můžeme i špetku Karri koření. Vše důkladně rozšleháme metlou a necháme minimálně 15 minut vařit. Do vroucí omáčky vhodíme kostku masoxu (pokud jsme nepřidávali vývar) a necháme vařit.
4
Do skleničky vsypeme 2 lžíce mouky a pomaličku přikapáváme vodu a šleháme vidličkou, dokud "zápražka" nemá konzistenci nátěrové barvy. Takto připravené "zahušťovadlo" přilijeme do mírně vroucí omáčky a zahustíme. (můžete použít i hotovou jíšku, ale já takto zdělám použitou a obarvenou mouku od obalování řízků)
5
Omáčku ochutnáme, případně dokořeníme paprikou, sojovou omáčkou nebo čímkoliv, co nám chuťově chybí.
6
Když je omáčka hotová, maso vložíme zpět do omáčky a necháme prohřát.
7
U nás se podává jedině se špagetami, ale může být i jiná těstovina nebo hranolky ;).
8
Dobrou chuť přeji!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Paprika plněná brynzou

Paprika plněná brynzou

Plněná paprika II.

Plněná paprika II.

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

Sterilovaná paprika v nálevu s olejem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Smažení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Grilovací koření Hladká mouka Hořčice plnotučná Kečup Masox Mletá sladká paprika Pepř mletý Sojová omáčka Sůl Vepřové maso Worcestrová omáčka
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Václavovy těstoviny

Václavovy těstoviny

Krémová polévka z topinambur

Krémová polévka z topinambur

Kuře v sýrovém těstíčku

Kuře v sýrovém těstíčku

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Rybízový koláč s tvarohem a drobenkou

Houbové kroupy se zelím

Houbové kroupy se zelím

Králíček na smetaně a hořčici

Králíček na smetaně a hořčici

Omáčka "šufrung" na špagety

Omáčka "šufrung" na špagety

Ořechový biskupský chlebíček

Ořechový biskupský chlebíček

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Poslední sledované recepty

113
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
34
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
30
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
28
Pórková polévka s cizrnou
Pórková polévka s cizrnou
27
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)

Zajímavé články

4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
4 tipy, jak rychle vypeckovat třešně
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě pochutnáte!
10 třešňových dezertů, na kterých si určitě…
AHA.cz Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Adamcová poslala režiséra k moři: Šokující zprávy z Egypta!

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Tragické osudy českých dětských hvězd: Drogy, alkohol, deprese i rakovina

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

Soud syna Jana Krause Adama: Znásilnění? Nikol si vše vymyslela! Co dál zaznělo?

SportRevue.cz VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

VIDEO: 17 sportovkyň, které pózovaly v plavkách pro magazín Sports Illustrated

Maminka.cz Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Máma dvojčat a trojčat: Jsem unavená, chybí mi randění s mým mužem. S pěti dětmi je to sakra těžké, ale my se nedáme!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

  • Recepty.cz
  • Paprika řízky
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact