• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.4
hodnotilo: 25
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tato původem toskánská rajčatová polévka je krásně hustá, ochucená bazalkou a doplněná o plátky pečiva, které se v ní povaří. Díky tomu parádně zasytí a vy si ji můžete dát klidně jako samotný hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      ks šalotka
    • bílé pečivo
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

RADA: Recepty z rajčat s vůní Středomoří

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jimmy | 17. 9. 2016 09:17

    Výborná. Nepoužíváme kvůli bezlepkové dietě pečivo, proto na konci do ní nastrouháme parmezán. Tím rovněž zhoustne. Doporučuji zkusit.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 17:49

    ... a v horkých dnech se dá jíst i vychladlá :-P ...hustota záleží na tom, kolik se dá do ní rozvařit pečiva ...nebo se dá opečené jako krutony až nakonec ;-)

  • Teríza | 24. 8. 2014 17:42

    skvělá, hodně hustá :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská
Polévky Oběd Vaření Restování Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Roláda z vepřového masa

Roláda z vepřového masa

Ananasový koláč III.

Ananasový koláč III.

Zelná polévka s uzenými žebry

Zelná polévka s uzenými žebry

Olejová bábovka VII.

Olejová bábovka VII.

Paprikové kostky se žampiony

Paprikové kostky se žampiony

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Dýňová bábovka - dvoubarevná

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Jehněčí na bylinkách a rajčatech

Lívanečky po našem - kynuté

Lívanečky po našem - kynuté

Ovesná kaše s banánem

Ovesná kaše s banánem

Doporučujeme

20 minut
Těstoviny se sušenými rajčaty

Těstoviny se sušenými rajčaty

55 minut
Jablečná buchta

Jablečná buchta

50 minut
Kulajda

Kulajda

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

30 minut
Americké lívance

Americké lívance

30 minut
Bramborový salát s čočkou a pečenou dýní

Bramborový salát s čočkou a pečenou…

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

495
Škvarkové sádlo
Škvarkové sádlo
283
Dušená kmínová kýta na špeku
Dušená kmínová kýta na…
61
Svěží bílkové kokosové řezy s krémem
Svěží bílkové kokosové…
36
Boloňské špagety a la Krupi
Boloňské špagety a la…
32
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…

Zajímavé články

Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin: Krása a kreativita v jednom
Nejkrásnější podzimní věnce z jedlých surovin:…
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj připravit lahodný nápoj i dezert podle receptu Josefa Maršálka
Jasmínový čaj je v kurzu. Naučte se z něj…
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou dobrotu prince Harryho, čokoládový tiffin nebo karamelové pokušení
Nepečený dezert 3x jinak: Zkuste oblíbenou…
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl, a jak poznat ten kvalitní?
Burčák je zpět! Kolik ho vypít, aby vám prospěl,…
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na bouchačky od Jamieho Olivera
Nejlepší pečené brambory? Zkuste recept na…
AHA.cz Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Třaskavý konec u Boučka? Vyjádření moderátora mluví za vše

Mimibazar Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Recenze aplikace Molecula: Inovace v péči o zdraví! Pomáhá mít zdraví celé rodiny pod kontrolou

Dáma.cz Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Přání k narozeninám: Inspirace na pár textů do SMS i na papír

Blesk pro ženy Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Jak nosit černou, aby vám nepřidala na věku? Tyhle triky radí stylistka!

Ženy.cz Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Podpatky mi zlepšily život! A vám ho rozhodně zlepší taky

Blesk.cz Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

Rapper Hard Rico měl vystoupit v Chomutově: Přijal peníze, ale nepřijel!

SportRevue.cz Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Stíny zašlé fotbalové slávy. Připomeňte si 5 smutných osudů (ne)slavných stadionů

Maminka.cz Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Ve čtyřech letech se stal nejkrásnějším chlapcem na světě. Jak žije Cooper Lunde dnes a proč budí tak smutný dojem?

Blesk Horoskopy Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Snaží se s vámi spojit andělé? Podle času poznáte, co vám chtějí říct

Další doporučené recepty:

Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papričky Padrón - tapas
Papričky Padrón - tapas
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Paprika plněná řeckým jogurtem a…
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact