• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Napište svůj komentář k receptu

Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.3
hodnotilo: 24
doba přípravy: 60 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
7fotografií
Nahrát fotku
 

Tato původem toskánská rajčatová polévka je krásně hustá, ochucená bazalkou a doplněná o plátky pečiva, které se v ní povaří. Díky tomu parádně zasytí a vy si ji můžete dát klidně jako samotný hlavní chod.

Suroviny

4 porce
    • sůl
    • olivový olej
    • 3
      stroužek česnek
    • pepř mletý
    • 1
      svazek bazalka
    • 1
      ks šalotka
    • bílé pečivo
    • 500
      ml zeleninový vývar
    • 500
      g rajčata oloupaná
    • 1
      ks rajský protlak

Postup přípravy receptu

1
V hrnci na oleji orestujte nasekanou šalotku s česnekem, přidejte polovinu svazku bazalky, rajčata, protlak, sůl a pepř. Promíchejte a vařte na mírném plameni asi 15 minut.

RADA: Jak rychle loupat česnek? Koukněte na VIDEO

2
Potom přidejte na plátky nakrájené pečivo, zalijte vývarem a vařte do zhoustnutí asi 20 minut. Odstavte a nechte 15 minut odležet. Na talíři zakápněte olivovým olejem a ozdobte lístky bazalky.

RADA: Recepty z rajčat s vůní Středomoří

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Rajská polévka s řapíkatým celerem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým toustem

Polévka z pečených rajčat se sýrovým…

Rajská polévka se špeclemi

Rajská polévka se špeclemi

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jimmy | 17. 9. 2016 09:17

    Výborná. Nepoužíváme kvůli bezlepkové dietě pečivo, proto na konci do ní nastrouháme parmezán. Tím rovněž zhoustne. Doporučuji zkusit.

  • recepty73
    recepty73 | 24. 8. 2014 17:49

    ... a v horkých dnech se dá jíst i vychladlá :-P ...hustota záleží na tom, kolik se dá do ní rozvařit pečiva ...nebo se dá opečené jako krutony až nakonec ;-)

  • Teríza | 24. 8. 2014 17:42

    skvělá, hodně hustá :)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Polévky Zeleninový vývar Krémové a husté polévky Rajčatová a rajská
Polévky Oběd Vaření Restování Vegetariáni Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bazalka Bílé pečivo Česnek Olivový olej Pepř mletý Rajčata oloupaná Rajský protlak Šalotka Sůl Zeleninový vývar

Jak krájet cibuli

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Kuličky Raffaelo krok za krokem

Jarní salát - vitamínová bomba

Jarní salát - vitamínová bomba

Červená řepa se zelím

Červená řepa se zelím

Vynikající pomazánka z nivy

Vynikající pomazánka z nivy

Jahelník mrkvový

Jahelník mrkvový

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Drůbeží játra se zeleninovou rýží

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Okurková polévka dle časopisu F.O.O.D.

Bramborový bochánek (mazanec)

Bramborový bochánek (mazanec)

Tiramisu

Tiramisu

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Jak krájet cibuli

Poslední sledované recepty

697
Kynutý knedlík z mikrovlnky
Kynutý knedlík z…
99
Zelný salát se zeleninou
Zelný salát se zeleninou
91
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
57
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami
Vepřové s mrkví, hráškem…
30
Kuřecí prsíčka se zelím
Kuřecí prsíčka se zelím

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Moderátorské hvězdy devadesátek: Z koho je cukrář, pašerák či poslanec?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Co znamená LGBTQ+? Malý tahák pro ty, co se v tom ztrácí jako já

Blesk.cz Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

Bratr Neckáře (82) Jan (76): Drsná slova o Vaškově smrti!

SportRevue.cz FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

FOTO: Gabriela Koukalová a 49 dalších největších krásek zimních sportů tohoto tisíciletí

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papoušková buchta
Papričky Padrón - tapas
Papričky Padrón - tapas
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná brynzou
Paprika plněná řeckým jogurtem a zeleninou
Paprika plněná řeckým jogurtem a…
  • Recepty.cz
  • Pappa al pomodoro (rajčatová polévka)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact