Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty, potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě těstoviny a z nich si část vody uchováme pro další použití. Když ve v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujonu. Vše promícháme, opatrně osolíme, pepříme dle vlastní chuti, rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno, vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme. Já špagety vmíchám do základu a podávám sypané petrželkou.
3
Lze podávat samostatně. Navíc sypané strouhaným tvrdým sýrem.