• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Papáčkovy špagety (těstoviny)
Napište svůj komentář k receptu

Papáčkovy špagety (těstoviny)

autor: jariss
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 1
      balení špagety (Či jiné těstoviny)
    • 100
      g anglická slanina
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 2
      ks cibule
    • 2
      ks vejce
    • 1
      snítka tymián
    • 1
      dl červené víno 1-1,5 dl
    • 2
      ks chilli papričky 1-2
    • 200
      g měkký salám Nebo točeného salámu
    • 1
      kostka masox
    • voda
    • sůl
    • pepř mletý
    • petrželka Na ozdobu

Postup přípravy receptu

1
Anglickou slaninu, cibuli a gothaj pokrájíme na kostičky. Do rozpálené pánve wok, nebo kastrolu nejdříve dáme lžíci oleje, slaninu a počkáme až pustí tuk. Přidáme pokrájenou cibuli, chilli papričky a smažíme dokud cibule nezačne lehce zlátnout. Po částečném osmažení cibule a slaniny přidáme salám. Vše ještě smažíme asi 2 minuty, potom na cibulový základ přilijeme asi polovinu červeného vína.
2
Mezitím si uvaříme vajíčka natvrdo. V osolené vodě těstoviny a z nich si část vody uchováme pro další použití. Když ve v pánvi vydusilo červené víno na tuk, přilijeme zbývající část červeného vína a vložíme kostku hovězího bujonu. Vše promícháme, opatrně osolíme, pepříme dle vlastní chuti, rozředíme vývarem z těstovin na potřebnou konzistenci. Zasypeme tymiánem posekaným nadrobno, vejcem pokrájeným na větší kusy. Povaříme. Já špagety vmíchám do základu a podávám sypané petrželkou.
3
Lze podávat samostatně. Navíc sypané strouhaným tvrdým sýrem.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety se špenátem a sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety zapečené se sýrem

Špagety s brokolicí

Špagety s brokolicí

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jaroslav Pelcman | 25. 9. 2006 09:03

    Jaroslavo, moje dcera často hlásí, že chce "papáčkovat". Tak jsem její hlášku použil do názvu receptu. Je fakt, že takto připravené špagety zbožňuje.

  • Jaroslava Oumarová | 22. 9. 2006 14:28

    Jardo, nevím, kdo je Papáček, ale je to mlsoun:-)) Takhle s vařeným vejcem jsem špagety ještě nezkoušela, už si to tisknu:-)

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Uzeniny & mleté maso
Maso Uzeniny Oběd Večeře Smažení Dušení Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Červené víno Chilli papričky Cibule Masox Měkký salám Pepř mletý Petrželka Rostlinný olej Špagety Sůl Tymián Vejce Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Rychlá zelňačka III.

Rychlá zelňačka III.

Grilovaný losos v marinádě

Grilovaný losos v marinádě

Ragú z divočáka na švestkách

Ragú z divočáka na švestkách

Lehký těstovinový salát s tuňákem a cuketou

Lehký těstovinový salát s tuňákem a…

Sorrentinos, ravioly se sýrovou omáčkou

Sorrentinos, ravioly se sýrovou…

Jahodové muffiny II.

Jahodové muffiny II.

Svíčková dle Ládi Hrušky

Svíčková dle Ládi Hrušky

Gratinované brambory (nejen) s cibulkou

Gratinované brambory (nejen) s…

Mámin ševcovský mls

Mámin ševcovský mls

Doporučujeme

25 minut
Vietnamské palačinky s krevetami

Vietnamské palačinky s krevetami

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

206
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
52
Buřty na pivu
Buřty na pivu
37
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
37
Rýžový nákyp s meruňkami
Rýžový nákyp s meruňkami
30
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem

Zajímavé články

Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a připravit, aby chutnala jako z restaurace
Žebra na grilu: Jak je vybrat, naložit a…
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito, Mango Lassí nebo nealko Gin Tonic
Letní drinky bez alkoholu: Zkuste Virgin Mojito,…
7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
AHA.cz Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Všechno je jinak! Sandeva ohlásila konec!

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Takhle vypadala zima a Vánoce za socialismu. Které věci jste také měli?

Blesk pro ženy Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Culíková inspirace: Jak ho ozvláštnit s minimem námahy?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

Ibiza, »prokletý ostrov«: DiCapria šacovala policie!

SportRevue.cz 35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

35 nejdražších přestupů fotbalové historie. Než skončí léto, pořadí se opět změní

Maminka.cz Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Pobuřující a zvrhlé? Nikoli, takhle se vychovávalo za dob našich prababiček. Neuvěřitelné fotografie jsou důkazem!

Blesk Horoskopy Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Cikánský horoskop o vás řekne víc, než myslíte! Jakou povahu vám přisoudil?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papana
Papana
Papas bravas
Papas bravas
Papoušková buchta
Papoušková buchta
  • Recepty.cz
  • Papáčkovy špagety (těstoviny)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact