Cibuli, česnek a 10 dkg anglické slaniny pokrájíme najemno. Točeňák nastrouháme.
2
Všechno promícháme s mletým masem, přidáme vejce, strouhanku a okořeníme solí, pepřem a majoránkou.
3
Bábovkovou formu vymažeme sádlem, aby se anglická slanina lépe přichytla. Pečlivě jí formu vyložíme a ideálně necháme přesahovat přes okraj formy.
4
Z těsta děláme přiměřeně velké šišky, které omlátíme o stůl, abychom vyhnali vzduch a následně napěchujeme do formy. Anglickou slaninou přečnívající přes formu maso zakryjeme.
5
Pečeme hodinu v troubě rozpálené na 180°C. Potom bábovku vyklopíme na plech a dopečeme jí kůrku. Pozor, při vyklápění, bude tam dost vody s omastkem, tak se nespálit.