• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Zavařování & nakládání
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g třešně
    • 500
      ml červené víno
    • skořice svitek
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička škrob
  • Na panna cottu
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 4
      plátek želatina
    • 4
      lžíce med
    • 20
      ml hnědý rum
    • zmrzlina (kvalitní např. jogurtová)

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny přidejte vymačkanou namočenou želatinu, předem namočenou ve studené vodě, med a rum, a ručním mixerem prošlehejte na hustý krém. Nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a dejte ztuhnout do chladu. Podávejte s kopečkem kvalitní zmrzliny a třešněmi v červeném víně. Ty připravíte následovně. Víno se skořicí a překrojeným vanilkovým luskem vařte mírným varem, až se jeho objem zmenší asi na polovinu. Přidejte vypeckované třešně a nechte je v horkém vývaru asi 5 minut. Pak odstavte z ohně, odstraňte skořici a vanilku, vmíchejte škrob, přidejte med a nechte zcela vychladnout.
2
----
3
**Tip**: Dezert můžete vylepšit přidáním místní speciality – dýňového oleje. 50 ml přidejte ve chvíli, když horkou svařenou smetanu promícháváte se želatinou, medem a rumem. Výsledek stojí za to!
4
----
5
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:28

    Skutečně je zdroj http://www.burgenland-schmeckt.at - dávám do receptu. Díky za info.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:23

    Poslal jsem dotaz do redakce časopisu F.O.O.D., aby se mi k tomuto vyjádřili.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:52

    Viz předešlý komentář. Ani časopis F.O.O.D. si nesmí jen tak přivlastňovat text, který napsal někdo jiný. Jedná se pak totiž o krádež duševního vlastnictví. Možná by redakce měla věnovat více usílí tomu zkontrolovat původ svých receptů. Zadat do Googlu par slov snad není nadlidský úkon, stejně tak, jako správná citace zdroje.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:43

    Viz. můj předešlý komentář v druhém receptu - toto jsou recepty převzaté z časopisu F.O.O.D., které sem jako redakce vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:11

    To samé jako u "Vašeho" druhého nového receptu: I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...). Zdroj tohoto receptu je: „Pöttschinger Rotweinkirschen.“ Burgenland Schmeckt, 28. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/poettschinger-rotweinkirschen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Panna Cotta
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Nepečené Dezerty Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hnědý rum Med Skořice Škrob Smetana ke šlehání Třešně Vanilkový lusk Želatina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z makrely

Pomazánka z makrely

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Cukrářská vánočka (mazanec)

Cukrářská vánočka (mazanec)

Tvarohový lehký koláč II.

Tvarohový lehký koláč II.

Želatinová mňamka

Želatinová mňamka

Tvarohová bábovka s kakaem

Tvarohová bábovka s kakaem

Plněné žampiony špenátem

Plněné žampiony špenátem

Krůtí křídlo pečené na houbách

Krůtí křídlo pečené na houbách

Polévka z pečeného květáku

Polévka z pečeného květáku

Doporučujeme

30 minut
Špenátové palačinky s houbovou náplní

Špenátové palačinky s houbovou náplní

40 minut
Podzimní houbovka s dýní

Podzimní houbovka s dýní

15 minut
Hruškový crumble s perníkem

Hruškový crumble s perníkem

140 minut
Hovězí pečeně s houbami

Hovězí pečeně s houbami

30 minut
Mexická tortilla se zelným salátem

Mexická tortilla se zelným salátem

30 minut
Halloweenské cupcakes ala netopýři

Halloweenské cupcakes ala netopýři

40 minut
Zelňačka s klobásou

Zelňačka s klobásou

100 minut
Kefírový koláč s jablky a čokoládovou polevou

Kefírový koláč s jablky a čokoládovou…

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

Poslední sledované recepty

217
Dýňový koláč s polevou
Dýňový koláč s polevou
104
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
48
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
45
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
28
Bábovka s tvarohovou náplní
Bábovka s tvarohovou…

Zajímavé články

Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu a některé umí i léčit
Domácí podzimní čaje: Zahřejí vás, zlepší náladu…
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od polévky až po moučník
Podzimní prázdniny na chalupě: Rodinné recepty od…
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů? Otestujte se!
KVÍZ: Znáte oblíbená jídla našich prezidentů?…
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné koláče. Některé i svítí ve tmě!
Amatérská kanadská pekařka vyrábí strašidelné…
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za zlomek ceny!
Kysané zelí do sklenic: Jak si ho doma vyrobit za…
AHA.cz Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Brožová vyděsila fanoušky: Co se jí to stalo s obličejem?

Mimibazar Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Jak dopadlo testování elektronické stavebnice Boffin II LIGHT? Přečtěte si recenze rodičů

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Ženy.cz Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Sex jako elixír života: Ejakulovat častěji by měly místo mužů ženy

Blesk.cz Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

Eva Holubová po vážné operaci: Čeká ji očistec!

SportRevue.cz FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

FOTO: Kdo má nejhezčí babu ve finské lize? Kokainový hříšník Jori Lehterä

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Listopadový horoskop lásky: Váhy čekají problémy, Raci zažijí nejstabilnější měsíc

Další doporučené recepty:

Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Papáčkovy špagety (těstoviny)
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact