• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 10 minut
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 250
      g třešně
    • 500
      ml červené víno
    • skořice svitek
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce med
    • 1
      lžička škrob
  • Na panna cottu
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 0,50
      ks vanilkový lusk
    • 4
      plátek želatina
    • 4
      lžíce med
    • 20
      ml hnědý rum
    • zmrzlina (kvalitní např. jogurtová)

Postup přípravy receptu

1
Začněte přípravou panna cotty. V hrnci svařte smetanu ke šlehání s vanilkou. Nechte asi 10 minut vychladnout. Vanilku vyjměte a do horké tekutiny přidejte vymačkanou namočenou želatinu, předem namočenou ve studené vodě, med a rum, a ručním mixerem prošlehejte na hustý krém. Nalijte do studenou vodou vypláchnutých formiček a dejte ztuhnout do chladu. Podávejte s kopečkem kvalitní zmrzliny a třešněmi v červeném víně. Ty připravíte následovně. Víno se skořicí a překrojeným vanilkovým luskem vařte mírným varem, až se jeho objem zmenší asi na polovinu. Přidejte vypeckované třešně a nechte je v horkém vývaru asi 5 minut. Pak odstavte z ohně, odstraňte skořici a vanilku, vmíchejte škrob, přidejte med a nechte zcela vychladnout.
2
----
3
**Tip**: Dezert můžete vylepšit přidáním místní speciality – dýňového oleje. 50 ml přidejte ve chvíli, když horkou svařenou smetanu promícháváte se želatinou, medem a rumem. Výsledek stojí za to!
4
----
5
**Zdroj**: http://www.burgenland-schmeckt.at
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna Cotta s pomeranči

Panna Cotta s pomeranči

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

Panna cotta s ostružinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:28

    Skutečně je zdroj http://www.burgenland-schmeckt.at - dávám do receptu. Díky za info.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 16:23

    Poslal jsem dotaz do redakce časopisu F.O.O.D., aby se mi k tomuto vyjádřili.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:52

    Viz předešlý komentář. Ani časopis F.O.O.D. si nesmí jen tak přivlastňovat text, který napsal někdo jiný. Jedná se pak totiž o krádež duševního vlastnictví. Možná by redakce měla věnovat více usílí tomu zkontrolovat původ svých receptů. Zadat do Googlu par slov snad není nadlidský úkon, stejně tak, jako správná citace zdroje.

  • Vlasta Novák | 7. 10. 2011 15:43

    Viz. můj předešlý komentář v druhém receptu - toto jsou recepty převzaté z časopisu F.O.O.D., které sem jako redakce vkládáme.

  • Smith-P. | 7. 10. 2011 15:11

    To samé jako u "Vašeho" druhého nového receptu: I když recept překládáte s německých stránek, je nutno přidat zdroj, pokud sám nejste autorem receptu (ochrana autorských práv...). Zdroj tohoto receptu je: „Pöttschinger Rotweinkirschen.“ Burgenland Schmeckt, 28. března 2011. Web. 7. října 2011. <http://www.burgenland-schmeckt.at/de/aktuell/news/poettschinger-rotweinkirschen/browse/1.html>.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Sladká jídla Nejlepší dezerty Panna Cotta
Pokrmy Moučníky Sladké Z mléka / sýra Nepečené Dezerty Oběd Svačina Večeře Vaření Děti Rakousko Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Červené víno Hnědý rum Med Skořice Škrob Smetana ke šlehání Třešně Vanilkový lusk Želatina Zmrzlina
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Ovocné řezy z listového těsta

Ovocné řezy z listového těsta

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Gnocchi se špenátovou omáčkou

Vepřové koleno marinované

Vepřové koleno marinované

Bohaté řízky

Bohaté řízky

Klasická hrachová kaše

Klasická hrachová kaše

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Tvarohovo-třešňový dort (käsekuchen)

Česneková krkovička na houbách

Česneková krkovička na houbách

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Ořechové rohlíčky (Pařížské)

Vanilková bábovka z tvarohu

Vanilková bábovka z tvarohu

Doporučujeme

35 minut
Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

Zapečené noky s rajčaty a mletým masem

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Poslední sledované recepty

41
Fazolová polévka se slaninou
Fazolová polévka se…
31
Čočkový dhál
Čočkový dhál
26
Nebeská Máňa
Nebeská Máňa
20
Pstruh na čekankovém risottu
Pstruh na čekankovém…
19
Sýrovo-smetanové zapékané řízky
Sýrovo-smetanové…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Dýňová polévka: 6 osvědčených tipů, jak na ni!
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
AHA.cz Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Dračice Šafářová vyrazila do společnosti: Brada spadla i Plekancovi!

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Moudra našich babiček fungují dodnes: Jak na šťastný vztah podle zralých žen?

Blesk pro ženy Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Jak na šatník podle Evy Pavlové? Tyhle kousky budou slušet všem bez ohledu na věk!

Ženy.cz Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Partner(ka) má ADHD. Jak to přežít a co když jste na tom stejně?

Blesk.cz Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

Hana Heřmánková se zbavila snachy Nikol: Vzala jí funkci v divadle! Přitom je stále manželkou jejího syna…

SportRevue.cz VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

VIDEO: Legendární trefy. 11 nejslavnějších gólů v dějinách české hokejové reprezentace

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Co o vás říká číslo narození? Ukazuje vaši minulost a prozradí silné a slabé stránky

Další doporučené recepty:

Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
Papáčkovy špagety (těstoviny)
Papáčkovy špagety (těstoviny)
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact