• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s rebarborovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké italské pokušení jménem panna cotta si okamžitě zamilujete. Lahodný smetanový krém ovoněný vanilkou a zalitý rebarborovým přelivem vypadá i chutná skvěle, zvlášť když jej naaranžujete do skleniček a ozdobíte nasekanými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce pistácie sekané, nesolené
  • Přeliv
    • 80
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • 150
      g rebarbora
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou.
3
Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Pistácie Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Filé zapečené se zakysanou smetanou

Bramborové krokety III.

Bramborové krokety III.

Sekaná s kuskusem

Sekaná s kuskusem

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Trojbarevné tvarohové řezy "mňamka"

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Jídlo z jednoho hrnce aneb co dům dal

Sekaná pečeně s paprikou

Sekaná pečeně s paprikou

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Cuketová směs se slaninou

Cuketová směs se slaninou

Bramborové drbáky

Bramborové drbáky

Doporučujeme

40 minut
Kuřecí prsa Caprese

Kuřecí prsa Caprese

60 minut
Dýňový kompot

Dýňový kompot

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

30 minut
Vláčný perník s jablky

Vláčný perník s jablky

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

15 minut
Dýňové latte

Dýňové latte

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
25
Zelenina v pánvi
Zelenina v pánvi
24
Vláčný perník s jablky
Vláčný perník s jablky
23
Šopský salát
Šopský salát
20
Klasické lečo
Klasické lečo

Zajímavé články

Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a péct. Zkuste její hruškové galetky
Pamela Anderson umí nejen hrát, ale i vařit a…
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i slaných receptů, které vám budou zatraceně chutnat
Šťavnatá dýně v podzimní kuchyni: 8 sladkých i…
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám budou chutnat
Pečený květák umí překvapit. 3 recepty, které vám…
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším řešením je jedna chutná kombinace
Co snídat, když čím dál víc zapomínáte? Nejlepším…
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich rychlou večeři, svačinu, snídani i pohoštění pro návštěvu
7 důvodů, proč mít doma tortilly: Uděláte z nich…
AHA.cz Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Rozvod Ebena a Fišerové? Marek šel s pravdou ven!

Mimibazar Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Kniha na zimní večery: Užijte si romantiku s dávkou humoru, emocí a pořádnou porcí chemie

Dáma.cz Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Jogurt, džus, müsli: Škodlivé potraviny, které byste měla vyřadit z jídelníčku

Blesk pro ženy Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Jak být na podzim stylová? Hvězdy sázejí na trik, který vždycky funguje!

Ženy.cz „Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

„Nesmíš si to tak brát.“ Proč dobře míněné rady lidem s depresí ubližují

Blesk.cz Nahá seznamka přikovala Čechy k telce! Moderátorka perlila: Pět krásnejch pinďourů!

Nahá seznamka přikovala Čechy k telce! Moderátorka perlila: Pět krásnejch pinďourů!

SportRevue.cz Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Hřebíkovy děti. Kam to dotáhli čeští fotbalisté ze stříbrné devatenáctky?

Maminka.cz GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

GALERIE: Když se dítě narodí v plodovém vaku, je to zázrak! Kterým slavným maminkám se to poštěstilo? A jak to vypadá?

Blesk Horoskopy Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Magické datum 10. 10. je ideální pro životní změnu: Dnes pošlete do vesmíru přání!

Další doporučené recepty:

Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact