• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s rebarborovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké italské pokušení jménem panna cotta si okamžitě zamilujete. Lahodný smetanový krém ovoněný vanilkou a zalitý rebarborovým přelivem vypadá i chutná skvěle, zvlášť když jej naaranžujete do skleniček a ozdobíte nasekanými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce pistácie sekané, nesolené
  • Přeliv
    • 80
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • 150
      g rebarbora
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou.
3
Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Pistácie Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vepřová kýta Ježibaba

Vepřová kýta Ježibaba

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Králík - slintající soused

Králík - slintající soused

Výborný kuskus

Výborný kuskus

Tatarák z uzeného lososa

Tatarák z uzeného lososa

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím masem

Pohankové rizoto s cizrnou a kuřecím…

Kmínový pšenično-žitný chléb

Kmínový pšenično-žitný chléb

Citronové muffiny

Citronové muffiny

Gulášová polévka

Gulášová polévka

Doporučujeme

300 minut
Rolovaná krkovice à la porchetta

Rolovaná krkovice à la porchetta

35 minut
Klasická zelňačka

Klasická zelňačka

40 minut
Švédské masové kuličky

Švédské masové kuličky

55 minut
Litý perník s jablky

Litý perník s jablky

70 minut
Nejjednodušší gratinované brambory

Nejjednodušší gratinované brambory

20 minut
French toast

French toast

30 minut
Mačkané brambory

Mačkané brambory

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

28
Krém z bílé ředkve na víně
Krém z bílé ředkve na…
28
Jahodové řezy od Bláži
Jahodové řezy od Bláži
28
Řecká musaka podle časopisu F.O.O.D.
Řecká musaka podle…
24
Cottage quiche s červenou cibulí
Cottage quiche s…
23
Špaldovo-semolinové palačinky, základní recept
Špaldovo-semolinové…

Zajímavé články

Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být strašidelné, až děsivé, ale i elegantní a krásné
Nejpovedenější dorty na Halloween: Mohou být…
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a chutnají jako z trhu
Pečené kaštany: Příprava v troubě je jednoduchá a…
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou přesnídávku nebo povidla bez práce
Jak ještě zpracovat jablka? Uvařte z nich skvělou…
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky, kandovaným zázvorem i povidly
Perník na plech 5x jinak: S dýní, cuketou, jablky…
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník, který se rozplývá na jazyku
Znáte řezy Šalamoun? Upečte si legendární moučník…
AHA.cz Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Herečka Pavla Beretová: V hospicu přijala smrt

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Od Coco Chanel po Carrie: 7 módních legend, které určovaly trendy

Ženy.cz Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Mladí lidé a práce: Je dnešní generace líná, nebo jen nechce vyhořet?

Blesk.cz Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

Otevřená zpověď Vojty Kotka (37): Jak si táta zlomil vaz! A proč si vlastně pořídil farmu

SportRevue.cz FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

FOTO: 41 žen známých (ex)tenistů. Kdo má (nebo měl) doma největší kočku?

Maminka.cz Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Kdyby pohled zabíjel... 25 fotek naštvaných miminek, která vás zaručeně rozesmějí

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Horoskop na další týden: Kdo by měl posílit imunitu a komu se ozve někdo z minulosti?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact