• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s rebarborovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké italské pokušení jménem panna cotta si okamžitě zamilujete. Lahodný smetanový krém ovoněný vanilkou a zalitý rebarborovým přelivem vypadá i chutná skvěle, zvlášť když jej naaranžujete do skleniček a ozdobíte nasekanými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce pistácie sekané, nesolené
  • Přeliv
    • 80
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • 150
      g rebarbora
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou.
3
Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Pistácie Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka z tuňáka

Pomazánka z tuňáka

Nebeské řezy

Nebeské řezy

Ořechové rohlíčky Heda

Ořechové rohlíčky Heda

Nebeská Máňa

Nebeská Máňa

Lasagne á la kamarádka Terka

Lasagne á la kamarádka Terka

Kompotová buchta na plech

Kompotová buchta na plech

Kuřecí prsa na citronu

Kuřecí prsa na citronu

Candát a batátové pyré

Candát a batátové pyré

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Doporučujeme

45 minut
Vepřové s mrkví, hráškem a bylinkovými bramborami

Vepřové s mrkví, hráškem a…

45 minut
Mini pizzy calzone II.

Mini pizzy calzone II.

45 minut
Jahodová bublanina

Jahodová bublanina

20 minut
Bezový sirup za studena

Bezový sirup za studena

30 minut
Restovaná zelenina se sýrem halloumi

Restovaná zelenina se sýrem halloumi

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

92
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
77
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
56
Nejlepší sekaná na světě, která nepraskne
Nejlepší sekaná na světě…
48
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
42
Amur (ryba) v bylinkovém těstíčku
Amur (ryba) v bylinkovém…

Zajímavé články

Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S tvorbou jí pomáhá i umělá inteligence. Podívejte se do galerie!
Dorty od bývalé architektky obdivuje celý svět. S…
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí jahodový sirup
Jak využít úrodu jahod? Vyrobte si domácí…
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet nebo s ořechovým krémem
Cupcakes 6x jinak: Mrkvové, jahodové, red velvet…
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete všechny?
Kvíz: Vtipné názvy hospod a barů. Uhodnete…
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za krokem!
Jak na nakládaný hermelín? Naučíme vás ho krok za…
AHA.cz Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Brzobohatý opět v paruce a sukni! Překvapivé reakce nejbližších

Mimibazar Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Jak se dostat po porodu do formy: Tyhle cviky zvládnete i doma

Dáma.cz Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Nevkusné devadesátky: Seriály, kapely, jídlo i móda, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

Radost ze Survivoru vystřídala bolest: Kotková přišla o milovaného člena rodiny

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Horoskop na další týden: Komu nevyjde vztah a kdo by neměl podceňovat spánek?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact