• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s rebarborovým přelivem

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
3.7
hodnotilo: 6
doba přípravy: 40 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
Panna cotta s rebarborovým přelivem
5fotografií
Nahrát fotku
 

Sladké italské pokušení jménem panna cotta si okamžitě zamilujete. Lahodný smetanový krém ovoněný vanilkou a zalitý rebarborovým přelivem vypadá i chutná skvěle, zvlášť když jej naaranžujete do skleniček a ozdobíte nasekanými pistáciemi.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina plátková
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krystal
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 2
      lžíce pistácie sekané, nesolené
  • Přeliv
    • 80
      g cukr krystal
    • 80
      ml voda
    • 150
      g rebarbora
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Plátky želatiny namočte do misky se studenou vodou. Do rendlíku vlijte smetanu, přidejte cukr a semínka vanilkového lusku. Míchejte, dokud se cukr nerozpustí, a zahřívejte těsně pod bod varu.

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Nabobtnalé plátky želatiny vyjměte z misky a vymačkejte přebytečnou vodu. Želatinu rozmíchejte v horké smetaně a nalévejte do misek nebo skleniček. Vložte je do ledničky a nechte chladit nejméně 4 hodiny, ale nejlépe přes noc. Na pánvi nechte zkaramelizovat cukr – jakmile se rozpustí a získá zlatou barvu, nalijte do pánve teplou vodu nebo pokud máte doma sušené ibiškové květy, zalijte 2 lžíce vroucí vodou, nechte 5 minut louhovat, přeceďte a karamel zalijte místo vody tímto výluhem. Karamel vytvoří krystaly, které se během pár minut znovu rozpustí. Přidejte očištěnou a na plátky nakrájenou rebarboru společně se semínky vanilkového lusku a citronovou šťávou.
3
Vařte, dokud rebarbora nebude poloměkká, pozor, ať se nerozvaří. Přeliv nechte vychladnout. Panna cottu podávejte s rebarborovým přelivem a nahrubo nasekanými pistáciemi.

RADA: 8 dezertů, kterým žádný milovník čokolády neodolá

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Tvarohový krém s mangovým kompotem

Panna cotta s malinovou omáčkou

Panna cotta s malinovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr krystal Pistácie Rebarbora Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Zapečená bramborová kaše

Zapečená bramborová kaše

Italská omáčka

Italská omáčka

Kuře na cibuli v římském hrnci

Kuře na cibuli v římském hrnci

Nevařená rybízová šťáva

Nevařená rybízová šťáva

Marináda

Marináda

Hermelínové ranečky se zeleninou

Hermelínové ranečky se zeleninou

Mrkvovo-celerový salát

Mrkvovo-celerový salát

Čokoládové fondue

Čokoládové fondue

Bešamel od maminky

Bešamel od maminky

Doporučujeme

30 minut
Fazolky nakyselo s vejci

Fazolky nakyselo s vejci

10 minut
Domácí lučina

Domácí lučina

45 minut
Bleskové kuře na paprice

Bleskové kuře na paprice

80 minut
Bublanina s ostružinami

Bublanina s ostružinami

50 minut
Kuřecí prsa na kari se smetanou

Kuřecí prsa na kari se smetanou

10 minut
Šopský salát

Šopský salát

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

68
Srbské rizoto (ze školní jídelny)
Srbské rizoto (ze školní…
41
Fazolkový kuskus
Fazolkový kuskus
33
Cukrové motánky - cukroví pro všední den
Cukrové motánky -…
29
Fazolky nakyselo s vejci
Fazolky nakyselo s vejci
22
Chřest s bešamelovou omáčkou
Chřest s bešamelovou…

Zajímavé články

Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
Zázračný rakytník a jeho využití v kuchyni
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich super koláč, džem nebo omáčku
10 nejlepších receptů z ostružin: Udělejte z nich…
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do dvaceti minut!
Těstovinový salát je chutný oběd hotový do…
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z jednoho hrnce
Od pondělí do pátku: Chutné a jednoduché večeře z…
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy, jak ji využít při přípravě oběda nebo večeře
Tatarská omáčka není jen chutný doplněk. Tipy,…
AHA.cz Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Morávková a Malásek: Romantická dovolená skončila v slzách

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Recepty z kuřecích prsou aneb 11 rychlých a zdravých večeří z kuřecího masa

Blesk pro ženy Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Parfémy podle horoskopu: Blíženci vyhledávají svěží vůně, Štírům sedí smyslné a výrazné aroma

Ženy.cz Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Co stihnout do konce léta, aby vám nebylo líto, že skončilo

Blesk.cz Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

Nový muž Veroniky Žilkové (63): Proč používal jiné jméno! A velká bolest v minulosti

SportRevue.cz FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

FOTO: Ženská kulturistika? Tohle je ale pekelně zrůdná podívaná

Maminka.cz 6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

6 výletů na unikátní místa v Česku, která byste měli s dětmi objevit. Vyrazí vám dech

Blesk Horoskopy Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Největší zlatokopky zvěrokruhu: Komu jde jenom o peníze?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)
Panna cotta s třešněmi v červeném víně …
Pánská bábovka
Pánská bábovka
Panzanella, salát s chlebem
Panzanella, salát s chlebem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s rebarborovým přelivem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact