snítka
máta
( na ozdobu 1-2 lístečky čerstvé máty)
Postup přípravy receptu
1
Panna Cotta :
2
Do hrnce nalijeme smetanu ke šlehání přidáme obsah vanilkového lusku, cukr a přivedeme k varu. Až se nám tyto ingredience propojí a budou vřít vypneme sporák. Přidáme 3 lžičky želatiny zamícháme a nalijeme do misek. Necháme vychladnout a vlažné dáme do lednice na cca. 3-4 hodiny.
3
Pomeranče v cukrovém rozvaru :
4
Do menšího kastrůlku přidáme 100 ml vody a 300 g cukru krystal, necháme cukr rozpustit a mezitím si naloupeme pomeranče nakrájíme na čtvrtky a přidáme do rozpuštěné vody s cukrem. Vaříme cca. 10-15 min. do změknutí pomerančů.
5
Vychlazenou a stuhlou Panna Cottu vyklopím na talíř a poliju pomeranči, na vrch snítek máty a podáváme.