• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s lesním ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s lesním ovocem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.9
hodnotilo: 36
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 6
      plátek želatina plátková
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 60
      g moučkový cukr
  • Omáčka:
    • 175
      g cukr
    • 175
      ml voda
    • 250
      g lesní ovoce
    • 0,50
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce ovocný likér
  • K ozdobení:
    • lesní ovoce čerstvé nebo zmražené
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk rozkrojte podélně a nožem vydlabejte dřeň. Všechny části vanilky vhoďte ke smetaně a přiveďte k varu. Poté přimíchejte želatinu a ještě cca 2 minuty povařte, pak odstavte a dejte směs vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Mezitím si připravte omáčku. V kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě a přiveďte k varu. Přidejte lesní ovoce, citrónovou šťávu a ovocný likér a vše společně krátce povařte, aby se alkohol odpařil. Odstavte a také nechte vychladnout.
3
Do připravených mističek nalijte nejdříve trochu omáčky, pak vzniklý smetanový krém a dejte na pár hodin chladit do ledničky, aby se pana cotta zpevnila. Před podáváním ji nazdobte kousky čerstvého či zmraženého lesního ovoce a mátou.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Čokoládová panna cotta

Čokoládová panna cotta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Lesní ovoce Máta Moučkový cukr Ovocný likér Smetana ke šlehání Smetana na vaření Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Česnekové špagety

Česnekové špagety

Mrkvová pomazánka II.

Mrkvová pomazánka II.

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a oregánem

Zapékaná kuřecí prsa s ananasem a…

Drobenková bublanina

Drobenková bublanina

Česnekové plátky se slaninou

Česnekové plátky se slaninou

Apple crumble

Apple crumble

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Fazole v rajské omáčce s klobásou

Jednoduchý ovocný koláč

Jednoduchý ovocný koláč

Grilované masové válečky

Grilované masové válečky

Doporučujeme

35 minut
Halušky s brynzou a slaninou

Halušky s brynzou a slaninou

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

37
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka
27
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
16
Klasická cmunda
Klasická cmunda
15
Výborný špenátek
Výborný špenátek
15
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty, které si můžete dát bez výčitek
Sladká snídaně podle odborníků: 3 snadné recepty,…
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i naslano: 5 receptů, na které je škoda zapomenout
Bramborové knedlíky, vdolky i šišky, nasladko i…
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
AHA.cz Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Slováček u konce s dechem: Mačká mě v duši, v krku, v žaludku

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Karel Gott, jak ho neznáte: Zlatý slavík na fotkách, které vás překvapí

Blesk pro ženy Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Věčné dilema: Tělové silonky – na sebe, nebo do koše? Tohle radí stylistka!

Ženy.cz Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Hygiena krčních mandlí: účinná prevence proti zápachu z úst a mandlovým kamenům

Blesk.cz Moderátor Aleš Cibulka (48): Nečekaná stopka v televizi!

Moderátor Aleš Cibulka (48): Nečekaná stopka v televizi!

SportRevue.cz Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Smolaři. 5 legend českého hokeje, které přišly o zlatý turnaj v Naganu

Maminka.cz Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Legendy mezi knížkami pro děti. Tyhle poklady možná ještě máte doma

Blesk Horoskopy Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Karmický horoskop na říjen: Býci se musí soustředit na své vztahy, Panny se odevzdají svým touhám

Další doporučené recepty:

Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s lesním ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact