• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s lesním ovocem
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s lesním ovocem

autor: Redakce
0.0
moje hodnoceni
2.8
hodnotilo: 35
doba přípravy: 25 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
6fotografií
Nahrát fotku
 

Suroviny

4 porce
    • 400
      ml smetana ke šlehání
    • 200
      ml smetana na vaření
    • 6
      plátek želatina plátková
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • 60
      g moučkový cukr
  • Omáčka:
    • 175
      g cukr
    • 175
      ml voda
    • 250
      g lesní ovoce
    • 0,50
      lžíce citronová šťáva
    • 1
      lžíce ovocný likér
  • K ozdobení:
    • lesní ovoce čerstvé nebo zmražené
    • máta

Postup přípravy receptu

1
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a nabobtnala. Oba druhy smetany nalijte do kastrůlku, přidejte cukr a promíchejte. Vanilkový lusk rozkrojte podélně a nožem vydlabejte dřeň. Všechny části vanilky vhoďte ke smetaně a přiveďte k varu. Poté přimíchejte želatinu a ještě cca 2 minuty povařte, pak odstavte a dejte směs vychladnout.

RADA: VIDEO, jak na domácí čokoládové sušenky!

2
Mezitím si připravte omáčku. V kastrůlku rozpusťte cukr ve vodě a přiveďte k varu. Přidejte lesní ovoce, citrónovou šťávu a ovocný likér a vše společně krátce povařte, aby se alkohol odpařil. Odstavte a také nechte vychladnout.
3
Do připravených mističek nalijte nejdříve trochu omáčky, pak vzniklý smetanový krém a dejte na pár hodin chladit do ledničky, aby se pana cotta zpevnila. Před podáváním ji nazdobte kousky čerstvého či zmraženého lesního ovoce a mátou.

RADA: VIDEO, jak na Míša řezy krok za krokem!

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Čokoládová panna cotta

Čokoládová panna cotta

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Nejlepší dezerty Panna Cotta
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová šťáva Cukr Lesní ovoce Máta Moučkový cukr Ovocný likér Smetana ke šlehání Smetana na vaření Vanilkový lusk Voda Želatina plátková

Nekynuté lívance bez vajec

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Víno z bezinek

Víno z bezinek

Rychlá znojemská

Rychlá znojemská

Výborné koláčky

Výborné koláčky

Jedničkové rybí filé

Jedničkové rybí filé

Bambusové výhonky s tofu

Bambusové výhonky s tofu

Škvarkové placičky

Škvarkové placičky

Kuře pečené na medu a citronu

Kuře pečené na medu a citronu

Bramborový salát

Bramborový salát

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

30 minut
Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

Buřtguláš podle časopisu F.O.O.D.

30 minut
Třešňový kompot

Třešňový kompot

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

Hrnková bublanina s třešněmi

Hrnková bublanina s třešněmi

40 minut
Mexická kuřecí polévka

Mexická kuřecí polévka

30 minut
Těstovinový salát Caprese

Těstovinový salát Caprese

5 minut
Aperol Spritz

Aperol Spritz

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

30 minut
Klasický burger

Klasický burger

Nekynuté lívance bez vajec

Poslední sledované recepty

50
Dýňová tortila
Dýňová tortila
30
Máslové řízky
Máslové řízky
29
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
29
Bramborový guláš se smetanou
Bramborový guláš se…
27
Třešňová marmeláda
Třešňová marmeláda

Zajímavé články

Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků upečete i bez koláčové formy
Ovocná galetka: Sladkou královnu letních moučníků…
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou večeři
Vepřová panenka na grilu: Recept na šťavnatou…
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule? Naučte se ji připravit jako šéfkuchař!
Jaké je tajemství dokonalé karamelizované cibule?…
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou dobrotu vám hvězdy doporučují?
Zmrzliny podle znamení zvěrokruhu: Jakou mraženou…
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější asijské nudle a jak je použít
Rýžové, ramen, skleněné nebo udon: Nejznámější…
AHA.cz Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Kolik platí Soukup Agátě? Částce se nechce ani věřit

Mimibazar Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Čtení na léto: Hříšný jako Jesse - erotický román, který tě nenechá spát

Dáma.cz Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Tyto kozačky ovládnou podzim: Zvolíte rebelský styl, eleganci, nebo pohodlí?

Blesk pro ženy Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Největší hvězdy, které se kdy objevily na karlovarském festivalu: Kdo přijede letos?

Ženy.cz Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Léto na horách pro celou rodinu: Objevte Katschberg s hotely Falkensteiner

Blesk.cz Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

Taťána Kuchařová na večírku nadace Propolis33: Královna večera!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Největší těhotenská bříška ve své přirozenosti. Tyto mámy za ně sklidily obdiv i urážky. A to, světe div se, i od žen!

Blesk Horoskopy Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Osud skrytý v hodině narození: Jste vášnivá, opatrná nebo společenská?

Další doporučené recepty:

Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s malinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna cotta s ostružinovou omáčkou
Panna Cotta s pomeranči
Panna Cotta s pomeranči
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s lesním ovocem
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact