Tradiční italský moučník ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný pravou vanilkou, podávaný vychlazený, zalitý sirupem z granátových jablek, posypaný zrníčky a nasekanými nesolenými pistáciemi.
Želatinu rozmíchejte v misce ve 2 lžících vody a nechte 5 minut nabobtnat. Mezitím vytřete formičky malým množstvím oleje. Vanilkový lusk podélně rozkrojte a špičkou nože vyškrábněte zrnka.
2
Do rendlíku dejte smetanu, cukr a zrnka z vanilkového lusku, vše promíchejte a přiveďte k varu. Přidejte želatinu, promíchejte metličkou, aby se želatina dobře rozpustila, a minutu dvě povařte. Nalijte do formiček, nechte vychladnout a pak uložte do ledničky, ideálně do druhého dne.
Pistácie nasekejte nadrobno. Granátová jablka rozkrojte na poloviny, z jedné poloviny vyloupejte zrnka, ze zbytku vymačkejte šťávu. Šťávu dejte do co nejmenšího rendlíku a varem ji zredukujte na hustý sirup, vzhledem k malému množství šťávy to půjde rychle, tak ji hlídejte.
4
Formičky s panna cottami ponořte na malou chvilku do horké vody, okraje uvolněte nožem a vyklopte je na talířky. Zalijte je sirupem z granátových jablek, posypte je zrnky a nasekanými ořechy.