Panna cotta je vynikající dezert, který má svůj původ v Itálii. My si připravíme verzi s lahodným borůvkovým přelivem. Tato hříšně sladká smetanová dobrota je naprosto neodolatelná.
Do hrnce se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji odstát, aby změkla a mírně nabobtnala. Smetanu nalijte do kastrůlku, na středním plameni ji mírně ohřívejte, přidejte cukr, vyškrábaný vanilkový lusk a za stálého míchání přiveďte k varu. Odstavte z plotny.
Před podáváním si připravte přeliv rozmixováním všech ingrediencí.
5
Panna cottu vyndejte z lednice a nechte deset minut odstát, před vyklepáváním ji částečně ponořte na chvilku do teplé vody, vyklopte ji na talířek, polijte přelivem a ozdobte ji pár čerstvými malinami a jahodami a pár lístky máty či meduňky.