• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s angreštovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Osvežující vychlazený dezert ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný vanilkou, a přelitý pikantně nakyslou omáčkou z angreštu, je rychlý a snadný na přípravu.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • čerstvé ovoce ostružiny, borůvky, angrešt...
  • Omáčka:
    • 150
      g angrešt
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody. Mezitím smetanu nalijte do rendlíku, přidejte cukr a zahřejte těsně pod bod varu. Cukr nechte rozpustit.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte semínka. Ta přidejte do ohřáté smetany společně s želatinou a dobře promíchejte. Směs nalijte do připravených skleniček a vychlaďte v ledničce, ideálně přes noc.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Připravte omáčku. Do stolního mixéru vložte očištěný angrešt, cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Vychlazené panna cotty přelijte angreštovou omáčkou a ozdobte ovocem a květy levandule.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta s lesním ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Panna Cotta FOOD
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Čerstvé ovoce Citronová šťáva Cukr krupice Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Želatina

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Čočka na slanině

Čočka na slanině

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Kotlety plněné šunkou a sýrem

Pomazánka z droždí a vajec

Pomazánka z droždí a vajec

Nakládané řízky

Nakládané řízky

Plněné žampióny speciál

Plněné žampióny speciál

Vařená čokoládová poleva

Vařená čokoládová poleva

Bylinkové (nejen) hovězí maso na houbách

Bylinkové (nejen) hovězí maso na…

Pomerančová zmrzlina

Pomerančová zmrzlina

Pečená dýně

Pečená dýně

Doporučujeme

70 minut
Holandský řízek a šťouchané brambory

Holandský řízek a šťouchané brambory

60 minut
Znojemské okurky

Znojemské okurky

30 minut
Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

Plněné papriky podle časopisu F.O.O.D.

60 minut
Domácí rybízová marmeláda

Domácí rybízová marmeláda

45 minut
Masové špízy s bramborami

Masové špízy s bramborami

50 minut
Rychlý borůvkový koláč

Rychlý borůvkový koláč

45 minut
Pikantní čatní z meruněk

Pikantní čatní z meruněk

50 minut
Bramborový koláč se zeleninou

Bramborový koláč se zeleninou

30 minut
Zapečené těstoviny se zeleninou a houbami

Zapečené těstoviny se zeleninou a…

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

70
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
60
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
53
Maďarský guláš po našem
Maďarský guláš po našem
48
Dýňová tortila
Dýňová tortila
38
Hrnková bábovka s citronovou kůrou a mákem
Hrnková bábovka s…

Zajímavé články

Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční znojemský lák
Nejlepší nakládané okurky: Vsaďte na tradiční…
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit, zavařit, a recepty na rybízové koláče a další moučníky
Velký rybízový speciál: Rady, jak rybíz zamrazit,…
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6 chutných receptů
Nevíte, co s úrodou cuket? Vyzkoušejte těchto 6…
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii, vytáhněte zbraně ze spíže
Mravenci v kuchyni? Než sáhnete po chemii,…
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto jídlech se bude rodina olizovat až za ušima
15 originálních receptů na chalupu: Po těchto…
AHA.cz Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Katy Perry a Orlando Bloom po rozchodu: Rodinná dovolená!

Mimibazar Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Proč je obtížné přijmout kompliment a jak na to vyzrát?

Dáma.cz Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Ideální boty na jaro jsou balerínky: Našli jsme vám ty nejhezčí na sezónu 2024. GALERIE

Blesk pro ženy Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Jitka Čvančarová ve Varech: Jaké róby vynesla v minulých letech? Tyhle šokovaly i sklízely obdiv!

Ženy.cz Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Je vám víc než 40 a nezvedáte činky? Tak zvedněte zadek, než bude pozdě!

Blesk.cz ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

ONLINE: Karlovy Vary ve varu! Večírky a nekonečná zábava

SportRevue.cz „Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

„Trochu“ to přehnali. Tito slavní sportovci si poskvrnili kariéru sexuálním skandálem

Maminka.cz Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Od sedmi let je označují za nejkrásnější dvojčata na světě. Jak vypadají dnes a jak pomohla otci v boji s leukémií?

Blesk Horoskopy 6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

6 znamení zvěrokruhu, která vždy poznají, že lžete! A ještě vás v tom nechají

Další doporučené recepty:

Pangasius zapečený se sýrem
Pangasius zapečený se sýrem
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact