• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s angreštovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Osvežující vychlazený dezert ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný vanilkou, a přelitý pikantně nakyslou omáčkou z angreštu, je rychlý a snadný na přípravu.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • čerstvé ovoce ostružiny, borůvky, angrešt...
  • Omáčka:
    • 150
      g angrešt
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody. Mezitím smetanu nalijte do rendlíku, přidejte cukr a zahřejte těsně pod bod varu. Cukr nechte rozpustit.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte semínka. Ta přidejte do ohřáté smetany společně s želatinou a dobře promíchejte. Směs nalijte do připravených skleniček a vychlaďte v ledničce, ideálně přes noc.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Připravte omáčku. Do stolního mixéru vložte očištěný angrešt, cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Vychlazené panna cotty přelijte angreštovou omáčkou a ozdobte ovocem a květy levandule.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta s lesním ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Panna Cotta FOOD
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Čerstvé ovoce Citronová šťáva Cukr krupice Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Želatina

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Dušené hovězí plátky

Dušené hovězí plátky

Květákové placičky se sýrem

Květákové placičky se sýrem

Rychlá čína

Rychlá čína

Meruňková marmeláda

Meruňková marmeláda

Luxusní tiramisu

Luxusní tiramisu

Dipy ke grilovanému masu - z červené řepy

Dipy ke grilovanému masu - z červené…

Výborný jahodový dort

Výborný jahodový dort

Kuřecí směs se zeleninou

Kuřecí směs se zeleninou

Pařížské řezy ....Danča

Pařížské řezy ....Danča

Doporučujeme

20 minut
Salát s quinoou a sýrem halloumi

Salát s quinoou a sýrem halloumi

30 minut
Třešňová marmeláda

Třešňová marmeláda

80 minut
Čevapčiči

Čevapčiči

20 minut
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.

Jahodové tiramisu podle časopisu F.O…

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

150 minut
Koprová omáčka s hovězím masem

Koprová omáčka s hovězím masem

30 minut
Jahodové knedlíky raz dva

Jahodové knedlíky raz dva

40 minut
Třešňový koláč s tvarohem

Třešňový koláč s tvarohem

40 minut
Havajské kuře huli huli

Havajské kuře huli huli

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

52
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
47
Virgin Mojito (nealko)
Virgin Mojito (nealko)
32
Tvarohové řezy s mákem
Tvarohové řezy s mákem
25
Jahodové tiramisu podle časopisu F.O.O.D.
Jahodové tiramisu podle…
25
Koprová omáčka s hovězím masem
Koprová omáčka s hovězím…

Zajímavé články

Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí nutriční terapeutka Lada Nosková
Máte neustálé chutě na sladké? Co s nimi, poradí…
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník: Vsaďte na jednoduchý třešňový kompot!
Zavařování třešní, které zvládne i začátečník:…
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra, kuře, ryby i steak
Marinády na gril 7x jinak: Využijete je na žebra,…
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický návod, jak ho vybrat, opéct i ochutit
Dokonalý steak na grilu krok za krokem: Praktický…
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět, od samosběru až po dokonalou bublaninu nebo džem
Velký jahodový speciál: Vše, co potřebujete vědět…
AHA.cz Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Další trápení Haliny Pawlowské: Může si za to bohužel sama

Mimibazar Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Jak probíhá návštěva lékaře homeopata? Zjistili jsme to za vás!

Dáma.cz Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Udělat si dobře můžete i bez partnera: Čím nahradit sex, když jste single?

Blesk pro ženy Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Módní peklo: Režisérka Eva Toulová nepřestává šokovat svými bizarními modely

Ženy.cz Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Jablko, Oliva nebo také Šalvěj: Které celebrity pojmenovaly své děti podle jídla?

Blesk.cz Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

Michael Douglas se vrací do Varů: Zákulisí slavné fotky u Gotta! A co měl s Ivanou?

SportRevue.cz FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

FOTO: Kateřina Elhotová a 30 dalších nejhezčích (ex)basketbalistek na světě

Maminka.cz Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Herečka Pavla Vitázková v upřímné zpovědi o vážné nemoci své dcery: Barunka byla na pokraji smrti, osvěta je nutnost!

Blesk Horoskopy Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Prokletý pátek třináctého: Proč z něj máme strach a přináší opravdu smůlu?

Další doporučené recepty:

Pangasius v sýrovém kabátku
Pangasius v sýrovém kabátku
Pangasius zapečený se sýrem
Pangasius zapečený se sýrem
Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact