• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Panna cotta s angreštovou omáčkou

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
4.8
hodnotilo: 4
doba přípravy: 15 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
Panna cotta s angreštovou omáčkou
5fotografií
Nahrát fotku
 

Osvežující vychlazený dezert ze smetany svařené se želatinou a cukrem, ovoněný vanilkou, a přelitý pikantně nakyslou omáčkou z angreštu, je rychlý a snadný na přípravu.

Suroviny

4 porce
    • 3
      plátek želatina
    • 500
      ml smetana ke šlehání
    • 70
      g cukr krupice
    • 1
      ks vanilkový lusk
    • čerstvé ovoce ostružiny, borůvky, angrešt...
  • Omáčka:
    • 150
      g angrešt
    • 1
      lžíce moučkový cukr
    • 1
      lžíce citronová šťáva

Postup přípravy receptu

1
Do misky se studenou vodou vložte plátky želatiny a nechte ji nabobtnat, asi 10 minut, pak ji důkladně vymačkejte, ať ji zbavíte přebytečné vody. Mezitím smetanu nalijte do rendlíku, přidejte cukr a zahřejte těsně pod bod varu. Cukr nechte rozpustit.
2
Vanilkový lusk podélně rozřízněte a pomocí nože vyškrábněte semínka. Ta přidejte do ohřáté smetany společně s želatinou a dobře promíchejte. Směs nalijte do připravených skleniček a vychlaďte v ledničce, ideálně přes noc.

RADA: VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

3
Připravte omáčku. Do stolního mixéru vložte očištěný angrešt, cukr a citronovou šťávu a vše rozmixujte dohladka. Vychlazené panna cotty přelijte angreštovou omáčkou a ozdobte ovocem a květy levandule.
4
Recept pro vás připravil časopis F.O.O.D. (srpen/2019)

RADA: Chci si koupit aktuální číslo nebo předplatit časopis F.O.O.D.

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panna cotta s třešněmi v červeném víně (Pöttschinger Rotweinkirschen)

Panna cotta s třešněmi v červeném…

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s rebarborovým přelivem

Panna cotta s lesním ovocem

Panna cotta s lesním ovocem

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Krémy & pudingy & zmrzlina Nejlepší dezerty Panna Cotta FOOD
Vaření Chlazení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Angrešt Čerstvé ovoce Citronová šťáva Cukr krupice Moučkový cukr Smetana ke šlehání Vanilkový lusk Želatina

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Vídeňský řízek

Vídeňský řízek

Opilé řezy

Opilé řezy

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Kuřecí maso s vynikající kari omáčkou

Norská rybí polévka

Norská rybí polévka

Zelňačka s mletým masem

Zelňačka s mletým masem

Kuře s bramborami pečené v troubě

Kuře s bramborami pečené v troubě

Plněná sekaná z bůčku

Plněná sekaná z bůčku

Vajíčková pomazánka VI.

Vajíčková pomazánka VI.

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Pivní krkovička z pečícího sáčku

Doporučujeme

110 minut
Kuřecí miso polévka s nudlemi a zeleninou

Kuřecí miso polévka s nudlemi a…

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

50
Dýňové nebo mrkvové šátečky s tvarohem
Dýňové nebo mrkvové…
43
Guláš na pivu a hrubozrnné hořčici
Guláš na pivu a…
40
Řecký salát s cizrnou
Řecký salát s cizrnou
36
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
30
Ananasovo-kokosová roláda "Piña Colada"
Ananasovo-kokosová…

Zajímavé články

Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která většinou končí v koši!
Která část melounu je nejzdravější? Ta, která…
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento nepečený piškotový dort s ovocem!
Dokonalý moučník na léto? Udělejte si tento…
AHA.cz Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Velké odhalení! Kuchařová ukázala novou známost

Mimibazar Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Poporodní inkontinence trápí až třetinu žen. Pomůže posilování pánevního dna i Venušiny kuličky

Dáma.cz Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Muži přiznali: Máme rádi sex se staršími ženami a tohle jsou naše důvody

Blesk pro ženy Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Není vidět, přesto vás chrání každý den. Kdo je váš tajný strážce?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

Poslední stěhování Jiřího Krampola (†87): Z Pařížské do pečovateláku!

SportRevue.cz Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Budou tu navždy? 10 rekordů z historie NHL, které už (zřejmě) nikdy nikdo nepřekoná

Maminka.cz Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Sedminásobná máma Markéta Šichtařová o dětech: 5 trsů banánů, 6 kilo jablek, 40 balíčků šunky týdně. A žádné zlobení

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Další doporučené recepty:

Pangasius zapečený se sýrem
Pangasius zapečený se sýrem
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panini s pestem a parmskou šunkou
Panko strouhanka
Panko strouhanka
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s borůvkovým přelivem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s granátovým jablkem
Panna cotta s lesním ovocem
Panna cotta s lesním ovocem
  • Recepty.cz
  • Panna cotta s angreštovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact