Hladala som nejaky jednoduchy recept na pangasiusa a nasla som tento. Prave som dopapala a musim povedat, ze to bolo VYNIKAJUCE. Jedine co som doplnila - pred solenim a korenenim som rybku pokvapkala troskou citronovej stavy a plech som poliala trochou olivoveho oleja. Mnam, mozem len odporucit :)
Výborný recept!! :)
Je to opravdu moc dobré a tak jednoduché :o). Dala jsem tam jen ty ingredience, které tady paní Jája B. napsala. Česnek tam opravdu vůbec nechybí :o). Tak si taky nechte šmakovat
teda nevim, co mate za turbo troubu,ale me ta ryba plavala a bylo to cele takove nedopečene, nastetsti zbytek moji rodiny je ve vareni zdatnejsi a vse zachranil, takze prvni porce byla mdla a ty dalsi si uz pochvalovali...recept tedy ani nehodnotim, protoze se jednalo o moji chybu a po dopeceni jsem porci nemela:/pro kuchare amatery jako jsem ja: decka, az tam hodite rajcata, pecte to klidne i dyl. rajcata pustej stavu a tu nechte vypict, aj ta mozzarela se dyl rozpousti nez jsem cekala, tak na to bacha...kdyz jsou rajcata jakoby spekly (ale ne moc!) je to to pravy..je tu i recept "pangus na rajcatech" nebo tak nejak a tam je ten postup peceni popsanej lip.
Výborná záležitost!! Přidala jsem ještě máslíčko a koření na ryby... opravdu nám moc "šmakovalo". Díky za skvělý recept :-).
Naprosto dokonalé... opravdu nepřidávat česnek, kmín nic...a kombinace rajčata + mozarella je dokonalá. Lehký oběd + hl. salát mňam mńam
Ano, to je opravdu výborná příprava pangase. Pouze jsme použila nakládaná rajčata, do kterých jsem zamíchala bazalku a přes všechny pochybnosti i nasekaný česnek. :-D
Nejdřív jsem moc nevěřila, neměla jsem s Mozarellou zkušenosti, ale můžu ten recept jen doporučit. A opravdu jen sýr a rajče, česnek je už možná zbytečný.... bylo to naprosto dokonalé jídlo.
Tak na takovou dobrotu bych se, Lenko, být Vaší známou, nechala moc ráda pozvat.
Paní/slečno Di - na ryby používám stejnou marinádu jako vy,akorát ještě přidávám trochu soli... olej, petrželku,česnek a mořskou sůl rozmixuji a touto směsí potřu ryby. Přítel byl v Norsku na rybách a přivezl pěkné kousky, tak letošní léto patří grilování :o)
V tom to právě vězí, že česnekem nesmíte přebíjet chuť, ale jenom jemně dochutit. Pokud rybu namažete rozetřeným česnekem jako topinku, dopadne to nejspíše tak, jak píšete. Pokud ji posypete trochou nasekaného česneku, je to jiná. Taky hodně záleží na tom, jaký česnek používáte. Ten z dovozu, co je u nás v obchodech téměř výlučně, není vždy to pravé ořechové. V Chorvatsku na trzích mají křehkou jemnou odrůdu s načervenalou slupkou. Jak nic netaháme domů, tak česnek ano! Ostatně záleží to také na chuťových pohárcích každého jednotlivce. Není třeba nic odsudzovat předem (ani potom). Ať si každý vyzkouší, co mu ladí. Já bych například nedávala pod pangasia máslo, maximálně kapičku olivového oleje. Na moje chuťové pohárky je mastný dost. A pokud někomu chutná silně očesnekovaná ryba, proč ne? Obojí je zdravé. Proti gustu žádný dišputát a dobrou chuť!
Už jsem to tady k jednomu receptu psal.Pangas.Lín i pstruh mají svoji jemnou ,příjemnou chuť i pro lidi kteří ryby nejedí.Neříkám že tento recept je špatný ale je skoro jedno zda dáte pangase nebo aljašskou tresku a vůbec když se dává česnek jak se tady v příspěvcích píše.Dnes lidé používají koření na přetlučení chuti a né na zvýraznění a dochucení jídla.Já tento recept nemohu posoudit protože takto bych ho nedělal.Já bych pangase lehce posolil podusil na másle,jako přílohu bych upekl pizzu s mozzarelou a rajčaty bez pizzového koření a k tomu lehké suché víno ale to už je jiný recept i když suroviny jsou skoro stejný.
Letos nám naše paní bytná v Chorvatsku upekla na roštu oradu. byla suprová, dlouho jsem nejedla lepší rybu. Nic než sůl, dovnitř trochu směsi nasekané petrželky, česneku a oleje, totéž pak ještě nahoru na rybu již upečenou. K tomu místní bílý chleba (doma by mi tato kombinace připadala přinejmenším zvláštní), místní lehké bílé víno a zeleninový salát (okurky, papriky, rajčata, červená cibule, olej, žádný ocet!). Může být něco jednoduššího? Doma se to občas snažím napodobit v troubě. Plátky ryby položím na pečící papír lehce pomazaný olivovým olejem, navrch dám petželkovo-česnekovou směs s olejem a na chvilku strčím do trouby. je to lahoda, ale originálu se to nevyrovná.
Musím potvrdit , že pstruh po mlynářsku - úplně jednoduché jídlo je nejlepší ryba ! Můj tchán nám dodával pstruhy 30 let a řekl, že se musí dělat vždy jednoduše, aby ryba "vynikla" a chutnala. A měl pravdu.
Nepočítám-li sladkovodní šupinatce, rybí saláty a sardinky, snažím se min. 1x týdně jíst mořské ryby. Pátek jsem měl pracovní a i díky křesťanské výchově držím tento den jako bezmasý, byť se stavuji zrovna v restauraci: oběd-Pečený "panga" v zelenině; večeře-Stejk z lososa. ... Svůj komentář jsem psal konkrétně k tomuto receptu. U ryb jsem zastánce jednoduché úpravy tzv. přírodní, při které není potlačena obvykle jemná chuť. Znáte např. chutnějšího pstruha než "po mlynářsku"? ... Nebo: Vložte filet (cca 1kg) z chlazeného lososa kůží dolů do brutvanu, nebojte se dobře osolit a poklást hoblinami másla, nepodlévejte a pod poklicí pečte v předem na 200st.C vyhřáté troubě asi 20minut, raději méně, než vyrobit podrážku...
Souhlasím s Karlem, akorát jsem to nechtěl tak brutálně formulovat...
Oldrichu ono hodne zalezi na tom, jak casto rybu jite ... pokud casto, tak clovek i rad vyzkousi jinou chut nez maslo a sul
Tak se dočítám, že nebudu první, kdo "zmrší" lahodnou chuť pangase a mocarely jiným kořením než už uvedený pepř, na rybu? :-((( , ale moje chuťové pohárky jsou obroušeny mnoha žejdlíky pěnivého moku a mnoha kotlíky maďarského guláše a tako dietně upravené jídlo bych neocenil a Oldřichu, přesto ne nepokládám za zoufalcem. A recept určitě nezavrhuji
Já ochucuji pangasia česnekem často a peču ho pak v alobalu, navrch dávám omáčku s kari a nemyslím si, že jsem zoufalec. Recept jsem převzala z TV paprika a je to moc dobré a jemné jídlo. Chce to jen odhadnou pravou míru, rozhodně ne udělat z ryby topinku. Ostatně já miluju čerstvé ryby a mořské plody v Chorvatsku a tam se bez česneku rozhodně neobejdou!
Pokud jste toto vytvořila sama, tak gratuluji! Mozzarela to sice ovoní "máslem", přesto bych sumečka pokladl před pečením hoblinkami másla. Jsem zvědav, který zoufalec to první vylepší česnekem, kari nebo jiným zabijákem chuti.