Rybu opláchněte, posypte vegetou (nebo kořením na ryby), potřete utřeným česnek a nechejte odpočinout po dobu přípravy brokolice. Tu rozdělte na jednotlivé růžičky (lze také nakrájet na malé kousky), dejte na pánev, přidejte sůl a pepř podle chuti, podlijte trošičkou vody a přikryjte pokličkou. Až brokolice získá krásnou zelenou barvu (cca po 2 minutách), položte na ni rybu, na rybu pak položte podle chuti plátky másla a přikryjte poklicí. Ryba pustí vodu, pokud ne, podlijte, aby se brokolice nepřipálila. Máslo se rozteče do brokolice, ryba je rychle hotová. Lze posypat také kořením na ryby. Na talíři dosolte.
2
Rychlá, zdravá večeře za použití malého množství nádobí.
Zrovna dnes jsem koupila pangase a brokolici, takže za chvilku si si jdu udělat super zdravý obídek a určitě si pochutnám ;-)
effie
|21. 1. 2011 12:17
Dnes jsem varila a byla to mnamka. Super rychle a neni co zkazit ;o)
Mirka G.
|7. 2. 2009 12:40
Bolo to výborné, manžel mi povedal, že to môžem variť častejšie, hoci keď som spomenula, že budem robiť jedlo s brokolicou ohrnul nos:-) Na rybu som dala bylinkovú vegetu a posypala bielym a provensálskym korením.