• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Panettone - italská vánoční bábovka

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panettone - italská vánoční bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 225
      ml mléko
    • 100
      ml med
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst kandované ovoce menší
    • 1
      hrst mandle mleté nebo hoblované
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mandle, citrónovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout - než zdvojnásobí svůj objem. Potom těsto znovu vypracujte a vložte do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu nechte kynout 30-40 minut. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C péct 35-40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilínovým cukrem.
2
Panettone je typickým milánským dezertem, který se obyčejně připravuje v čase Vánoc. V Itálii se peče ve speciální vysoké formě vyložené pečícím papírem. Tato forma se dá nahradit bábovkovou formou. Recept vymyslel milánský šlechtic, který se vydával za pekaře, aby získal srdce dcery chudého pekaře. Jejich svatby se prý účastnil i samotný Leonardo da Vinci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 30. 12. 2011 13:03

    Pravy recept na milanske panettone je trochu jiny,hlavne v postupu prace.Tohle je tak trochu zjednodusene.

  • Krista Romanová | 25. 10. 2007 00:15

    tak jsem zkoušela - je dobrá, něco mezi štolou a vánočkou v bábovkové formě. Jen málo sladké, konzumovali jsme pokapané medem a přizdobené šlehačkou ve sprayi.Druhý den byla ještě lepší než čerstvá a další dny už není vyzkoušeno - zmizela v bříškách

  • Veronika | 24. 4. 2007 12:28

    Zkoušela jsem recept, bábovka byla dobrá, ale k nadýchanému zázraku, který si kupujeme na vánoce v papírových krabicích to má daleko. :o)

  • Petra Nevrzalová | 31. 12. 2006 12:33

    Panettone v podobné verzi připravuju na Vánoce již několik let. Rodina si ho moc oblíbila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dezerty Prosinec Pečení Vánoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Máslo Med Mléko Rozinky Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Celerová polévka II.

Celerová polévka II.

Slaný řecký koláč

Slaný řecký koláč

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Dršťková polévka z vepřových žaludků

Turistická pomazánka

Turistická pomazánka

Pštrosí maso s rozmarýnem

Pštrosí maso s rozmarýnem

Nutela (DUKAN)

Nutela (DUKAN)

Plněné máslové sušenky

Plněné máslové sušenky

Pivní marinované špízy

Pivní marinované špízy

Krkovička s bylinkovým máslem

Krkovička s bylinkovým máslem

Doporučujeme

90 minut
Husí prsa s nádivkou

Husí prsa s nádivkou

320 minut
Husí polévka s játrovými knedlíčky

Husí polévka s játrovými knedlíčky

300 minut
Pečená husa s kaštanovou nádivkou a červeným zelím

Pečená husa s kaštanovou nádivkou a…

50 minut
Nejlepší bramborové knedlíky

Nejlepší bramborové knedlíky

115 minut
Mrkvové rohlíčky s povidly

Mrkvové rohlíčky s povidly

100 minut
Husí stehna, červené zelí a domácí lokše

Husí stehna, červené zelí a domácí…

40 minut
Tažený jablkový závin

Tažený jablkový závin

40 minut
Dýňový koláč s krémem ze smetanového sýra

Dýňový koláč s krémem ze smetanového…

50 minut
Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Husí kaldoun s játrovými knedlíčky

Poslední sledované recepty

25
Qurrito jako z KFC
Qurrito jako z KFC
21
Květákový nákyp jako příloha
Květákový nákyp jako…
15
Jablkovo-kokosová bábovka ze zakysané smetany
Jablkovo-kokosová…
14
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
11
Srbské rizoto
Srbské rizoto

Zajímavé články

Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit zavářku do polévek i základ hlavních jídel
Domácí nudle: Z jednoho těsta můžete vyrobit…
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské hodování tradiční polévkou s játrovými knedlíčky
Uvařte si husí kaldoun: Započněte svatomartinské…
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás zahřejí
Od pondělí do pátku: 5 rychlých večeří, které vás…
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat trochu jinak
Zelí k svatomartinské huse: 3 tipy, jak ho udělat…
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka: Upečte si vláčný moučník z rodinné kuchařky
Ořechová bábovka podle babičky Josefa Maršálka:…
AHA.cz Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Tohle se v seriálu Polabí fakt povedlo: Cibulkovou nahradí Cibulková!

Mimibazar Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Jak stres ničí vaše tělo: Naučte se ho zastavit dřív, než bude pozdě

Dáma.cz Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Největší klikaři zvěrokruhu: Těmto znamením vždycky všechno projde

Blesk pro ženy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Ženy.cz „Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

„Můžu si sáhnout?“ aneb Jak se z těhotenského břicha stane veřejná atrakce

Blesk.cz Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

Hvězda Zlaté labutě Kusnjerová překvapila: Ukázala své šediny! Brzy zbělá...

SportRevue.cz Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Když hrůzou ztichne stadion. 11 nejděsivějších momentů v historii NHL

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

Dnes je 11. 11. Co znamená andělské číslo 1111 a na co byste se měli zaměřit?

  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact