• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
Napište svůj komentář k receptu

Panettone - italská vánoční bábovka

autor: Ivana Přikrylová
0.0
moje hodnoceni
2.7
hodnotilo: 19
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panettone - italská vánoční bábovka
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 500
      ml hladká mouka
    • 30
      g droždí
    • 225
      ml mléko
    • 100
      ml med
    • 3
      lžíce máslo
    • 1
      špetka sůl
    • 4
      ks žloutek
    • 1
      hrst rozinky
    • 1
      hrst kandované ovoce menší
    • 1
      hrst mandle mleté nebo hoblované
    • citronová kůra
    • 1
      balíček vanilkový cukr

Postup přípravy receptu

1
Z části vlažného mléka a kvasnic si připravíme kvásek, v druné části teplého mléka si rozpustíme med. Do mouky zamícháme rozinky, kandované ovoce, mandle, citrónovou kůru a špetku soli. Přidáme mléko s medem, kvásek, žloutky a vypracujeme těsto. Necháme alespoň 1 hodinu kynout - než zdvojnásobí svůj objem. Potom těsto znovu vypracujte a vložte do vymaštěné a moukou vysypané bábovkové formy. Znovu nechte kynout 30-40 minut. Dáme do předehřáté trouby na 160 °C péct 35-40 minut. Po upečení pocukrujeme vanilínovým cukrem.
2
Panettone je typickým milánským dezertem, který se obyčejně připravuje v čase Vánoc. V Itálii se peče ve speciální vysoké formě vyložené pečícím papírem. Tato forma se dá nahradit bábovkovou formou. Recept vymyslel milánský šlechtic, který se vydával za pekaře, aby získal srdce dcery chudého pekaře. Jejich svatby se prý účastnil i samotný Leonardo da Vinci.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

Panettone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jana | 30. 12. 2011 13:03

    Pravy recept na milanske panettone je trochu jiny,hlavne v postupu prace.Tohle je tak trochu zjednodusene.

  • Krista Romanová | 25. 10. 2007 00:15

    tak jsem zkoušela - je dobrá, něco mezi štolou a vánočkou v bábovkové formě. Jen málo sladké, konzumovali jsme pokapané medem a přizdobené šlehačkou ve sprayi.Druhý den byla ještě lepší než čerstvá a další dny už není vyzkoušeno - zmizela v bříškách

  • Veronika | 24. 4. 2007 12:28

    Zkoušela jsem recept, bábovka byla dobrá, ale k nadýchanému zázraku, který si kupujeme na vánoce v papírových krabicích to má daleko. :o)

  • Petra Nevrzalová | 31. 12. 2006 12:33

    Panettone v podobné verzi připravuju na Vánoce již několik let. Rodina si ho moc oblíbila.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Bábovky Nejlepší dezerty
Moučníky Bábovky Dezerty Prosinec Pečení Vánoce Itálie Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Droždí Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Máslo Med Mléko Rozinky Sůl Vanilkový cukr Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Těstoviny s houbami

Těstoviny s houbami

Pudinkový koláč III.

Pudinkový koláč III.

Nepečený tvarohový dort  s ovocem II.

Nepečený tvarohový dort s ovocem II.

Kuskus s tofu

Kuskus s tofu

Kuřecí směs s bramboráčky

Kuřecí směs s bramboráčky

Lehké ovocné řezy

Lehké ovocné řezy

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Teplý ovocný koláč - rohlíkový

Perníková bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Perníková bábovka se švestkami - ,…

Špagety s baby špenátem, rajčátky a mozzarellou

Špagety s baby špenátem, rajčátky a…

Doporučujeme

40 minut
Citronové orzo se špenátem

Citronové orzo se špenátem

40 minut
Polévka z pečené mrkve a červené čočky

Polévka z pečené mrkve a červené čočky

120 minut
Pikantní pečený bůček

Pikantní pečený bůček

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

50 minut
Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

Cuketové kuličky v rajčatové omáčce

40 minut
Hrnková dýňová roláda

Hrnková dýňová roláda

Křížaly - sušená jablka

Křížaly - sušená jablka

50 minut
Makovec se švestkami

Makovec se švestkami

15 minut
Huevos rancheros

Huevos rancheros

Poslední sledované recepty

91
Čočkové placičky ala bramboráčky
Čočkové placičky ala…
82
Pivní výpečky s bramborovými noky
Pivní výpečky s…
59
Zeleninový salát s medvědím česnekem a vejci
Zeleninový salát s…
22
Pikantní pečený bůček
Pikantní pečený bůček
19
Tikka masala s vejci
Tikka masala s vejci

Zajímavé články

7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
7 receptů na tu nejšťavnatější vepřovou krkovičku
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Jak na domácí burčák? Důležitá je teplota kvašení!
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže mohou způsobit ořechy i večeře na dovolené
Potravinové alergie doma i na cestách: Potíže…
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým to zvládnete raz dva
Jak rychle rozmrazit maso? Zkuste trik, se kterým…
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si ho můžete vyrobit doma?
Zázračný jablečný ocet: Na co je dobrý a jak si…
AHA.cz Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Bagárová sklidila posměch! Zpěvačka pobavila starou fotkou

Mimibazar Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Poutavý svět kávy: Od zrnka v Etiopii po váš šálek

Dáma.cz 5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

5 signálů, že vás někdo proklel, uřkl nebo uhranul: Jak se proti tomu bránit?

Blesk pro ženy Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Carmen Mayerová vypadá v 81 letech fantasticky! Co se naučit z jejího stylu?

Ženy.cz Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Perimenopauza: Když hormony pořádají mejdan

Blesk.cz Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

Seriálová hvězda Veronika Gajerová (62): Soud kvůli insolvenci!

SportRevue.cz FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

FOTO: Krásky z greenů. Klára Spilková a 32 dalších nejhezčích (ex)golfistek na světě

Maminka.cz Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Zdravotní sestra adoptovala 14letou maminku i s jejími trojčaty: 'Je to ta nejlepší teenagerská máma!'

Blesk Horoskopy Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

Denní horoskop na čtvrtek 11. 9. 2025: Koho čeká neobvyklé setkání a komu se otevřou nové možnosti?

  • Recepty.cz
  • Panettone - italská vánoční bábovka
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact