• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Halloween Nakládané houby Krémové a husté polévky
  • Recepty.cz
  • Panettone
Napište svůj komentář k receptu

Panettone

autor: F.O.O.D.
0.0
moje hodnoceni
2.6
hodnotilo: 7
doba přípravy: 65 minut
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panettone
Panettone
Panettone
Panettone
Panettone
Panettone
4fotografie
Nahrát fotku
 

Podobný tradiční vánočce, a přesto tak jiný a jedinečný. V panettone se snoubí všechny kouzelné vůně Vánoc - vanilka, citronová kůra, ořechy, sušené a kandované ovoce.

Suroviny

3 porce
    • 10
      g sušené droždí
    • 100
      g cukr krupice
    • 1
      šálek bílý jogurt
    • 2
      lžička vanilková esence
    • 1
      lžíce citronová kůra
    • 1
      lžička sůl
    • 480
      g hladká mouka
    • 100
      g mandle nahrubo sekané
    • 100
      g rozinky
    • 100
      g kandované ovoce
    • 1
      lžíce rozpuštěné máslo
    • máslo na vytření mísy a na vymazání forem
    • smetana ke šlehání
    • sušené ovoce + ořechy + kandované ovoce na posypání-

Postup přípravy receptu

1
Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkovou esenci, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku. Těsto hněťte, dokud nepřestane lepit (je-li třeba, přidejte trochu mouky).

RADA: Podívejte se na VIDEO, jak připravit domácí vanilkový extrakt

2
Velkou mísu vytřete máslem, přesuňte do ní bochánek těsta, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem. Troubu zahřejte na 180 °C. Tři středně velké formy na panettone nebo vymyté plechovky vyložte pergamenovým papírem potřeným máslem, pečicím papírem nebo přímo papírovými formami. Do těsta zapracujte mandle, rozinky a kandované ovoce, rozdělte je na 3 díly a vytvořte koule.
3
Ty vložte do forem, přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut (těsto vykyne nad okraje). Bochníky potřete rozpuštěným máslem a pečte dozlatova (asi 45 minut), testujte špejlí. Před podáváním ušlehejte dotuha smetanu, přelijte jí chleby a posypte ořechy a ovocem. NÁŠ TIP: Chleby můžete po upečení také zakapat medem a posypat ořechy s ovocem nebo je jen zasněžit moučkovým cukrem.

RADA: Tipy, jak poznat opravdové máslo

4
Dávka na 3 formy o průměru 12 - 13,5 cm.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Vánoční chlebíček

Vánoční chlebíček

Kakaový ovocný chlebíček

Kakaový ovocný chlebíček

Panettone

Panettone

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Koláče, buchty, bublaniny a crumbly Vánoční cukroví FOOD
Pečení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílý jogurt Citronová kůra Cukr krupice Hladká mouka Kandované ovoce Mandle Máslo Rozinky Rozpuštěné máslo Smetana ke šlehání Sůl Sušené droždí Sušené ovoce Vanilková esence

Domácí vanilkový extrakt

Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Sýrovo-vajíčková pomazánka

Kokosky s marmeládou

Kokosky s marmeládou

Dětská pomazánka

Dětská pomazánka

Hnětynky

Hnětynky

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Pikantní vepřové se smaženou rýží

Jednoduché cappuccino řezy

Jednoduché cappuccino řezy

Čočkový salát s treskou

Čočkový salát s treskou

Uzená polévka s kroupami

Uzená polévka s kroupami

Doporučujeme

60 minut
Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

Kuře po provensálsku z jednoho pekáče

10 minut
Brokolicová polévka se smetanou

Brokolicová polévka se smetanou

40 minut
Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

Kotlety s ořechy a smaženou cibulkou

60 minut
Dýňové muffiny

Dýňové muffiny

30 minut
Bramborový guláš

Bramborový guláš

45 minut
Houbová omáčka krok za krokem

Houbová omáčka krok za krokem

75 minut
Hraběnčiny řezy

Hraběnčiny řezy

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

80 minut
Dršťková polévka z václavek

Dršťková polévka z václavek

Domácí vanilkový extrakt

Poslední sledované recepty

117
Máslové řízky
Máslové řízky
114
Celozrnný chléb z domácí pekárny
Celozrnný chléb z domácí…
71
Dýňová tortila
Dýňová tortila
37
Houbovo-smetanová krkovička
Houbovo-smetanová…
20
Norský dresing na zeleninové saláty
Norský dresing na…

Zajímavé články

Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z Rokycanska mizí z plechu rychlostí blesku
Víte, co je to hluchec? Levná bramborová buchta z…
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k snídani, ovšem s jednou dost neobvyklou přísadou
Volské oko podle Alberta Einsteina: Dával si ho k…
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si sejkory, vošouchy nebo klouzáky
Jednoduchá česká jídla z brambor: Udělejte si…
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně alespoň lžíci a jak si ho udělat chutnější?
Česká superpotravina kysané zelí: Proč jíst denně…
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x jinak
Od pondělí do pátku: Bleskové bramborové noky 5x…
AHA.cz Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Těžké chvíle Miroslava Etzlera: Děkujeme za všechnu lásku, loučí se

Mimibazar Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Jak šetrně dětem pomoci při rýmě: Naučte je smrkat a zkuste homeopatika

Dáma.cz Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Tchyně podle zvěrokruhu: Nač se připravit před prvním setkání?

Blesk pro ženy Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Úpletové šaty: Takhle budou slušet boubelkám i zralým ženám!

Ženy.cz Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Zimní dovolená na Katschbergu – rakouský ráj na dosah z Česka

Blesk.cz Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

Tereza Ramba na premiéře: Zapomněla šaty i podprsenku!

SportRevue.cz 16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

16 nejdražších přestupů českých fotbalistů v historii. Králem je (stále) Pavel Nedvěd

Maminka.cz Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Neuvěřitelné – tahle holčička se narodila přeložená napůl!

Blesk Horoskopy Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Nový díl Eroskopu: Hrátky s kovbojem! Koho čeká sexuální rodeo?

Další doporučené recepty:

Panenka v pepřové omáčce
Panenka v pepřové omáčce
Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou
Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou
Panenky v parmském kabátku s batátovými chipsy
Panenky v parmském kabátku s batátovými…
Panettone
Panettone
Panettone
Panettone
Pangalaktický megacloumák
Pangalaktický megacloumák
  • Recepty.cz
  • Panettone
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact