Do mísy vlijte šálek teplé vody a přisypte droždí. Přimíchejte cukr, vejce, jogurt, vanilkový extrakt, citronovou kůru a sůl. Postupně vmíchejte mouku. Těsto hněťte, dokud nepřestane lepit (je-li třeba přidejte trochu mouky).
Velkou mísu vytřete máslem, přesuňte do ní bochánek těsta, přikryjte utěrkou a nechte na teplém místě kynout, dokud nezdvojnásobí objem.
3
Troubu zahřejte na 180 °C. Tři středně velké formy na panettone nebo vymyté plechovky vyložte pergamenovým papírem potřeným máslem, pečícím papírem nebo přímo papírovými formami.
Do těsta zapracujte mandle, rozinky a kandované ovoce, rozdělte je na 3 díly a vytvořte koule. Ty vložte do forem, přikryjte utěrkou a nechte kynout dalších 30 minut (těsto vykyne nad okraje). Bochníky potřete rozpuštěným máslem a pečte dozlatova (asi 45 minut), testujte špejlí. Před podáváním ušlehejte dotuha smetanu, přelijte jí chleby a posypte ořechy a ovocem.