• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Panenský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panenský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová panenka
    • cibule
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • grilovací koření
    • žampiony (Lepší jsou čerstvé hříbky)
    • jablka
    • listové těsto
    • rozinky
    • bílé víno
    • česnek
    • olej
    • hladká mouka
    • brusinkový kompot
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme do pekáčku společně se žampiony nakrájenými na plátky, cibulí, novým kořením, trochou oleje a jalovcem a dáme péct. Dle potřeby podléváme vodou.
2
Mezitím co se panenka peče oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme. Plátky jablek podusíme na bílém víně do poloměka, přecedíme a zbylé víno buď vypijeme nebo si ho ponecháme do výpeku. Takže, panenka se peče, jablka se dusí a co my? Zatím máme čas, takže si vyválíme listové těsto na velký tenký plát. Na plát listového těsta naložíme podušená jablka a doprostřed uložíme pečenou panenku. Gurmánům bych doporučil do jablíček zamíchat rozinky a jádra vlašských ořechů.
3
Poté štrůdl zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Výpek z panenky vysmahneme na tuk, necháme pěkně zhnědnout, lehce zaprášíme moukou, zalijeme zbytkem vína a podle chuti dáme vložku brusinek. Zalijeme vodou, provaříme a dochutíme dle libosti. Štrůdl se mezitím upekl a my ho můžeme nakrájet na tenké plátky, které servírujeme na talíř podlité šťávou kterou necedíme.
4
Výsledkem by měl být tenké plátky štrůdlu, kde vůně jablíček podbarvuje ušlechtilé maso a dokonalý chuťový zážitek korunuje tmavá, téměř "divoká" po brusinkách lehce nasládlá šťávička vonící po koření a houbách. Takže snad už jenom dobrou chuť a vězte, že i v dnešní uspěchané době stojí za to přibrzdit a dopřát si co hrdlo ráčí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Mandlový štrůdl (závin)

Mandlový štrůdl (závin)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Brusinkový kompot Česnek Cibule Grilovací koření Hladká mouka Jablka Jalovec Listové těsto Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Rozinky Sůl Vejce Vepřová panenka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Jarní polévka

Jarní polévka

Hrníčková buchta pro nezkušené

Hrníčková buchta pro nezkušené

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Nejjednoduší rohlíky z domácí pekárny

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Mletý sýrový řízek s uzeným masem

Tvarohová bábovka se švestkami - ,,Hujerka,,

Tvarohová bábovka se švestkami - ,…

Avokádový salát

Avokádový salát

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Maso v zelenině z pečícího sáčku

Aspikové mističky

Aspikové mističky

Barevný fazolový salát (lečo) - sterilovaný

Barevný fazolový salát (lečo) -…

Doporučujeme

40 minut
Krémová kari polévka s kuřecím masem

Krémová kari polévka s kuřecím masem

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

82
Voňavý sirup z bezinkových květů
Voňavý sirup z…
30
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
21
Jahodová marmeláda (džem)
Jahodová marmeláda (džem)
18
Klasické lečo
Klasické lečo
17
Čočka na kyselo
Čočka na kyselo

Zajímavé články

Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás ohromí na první sousto
Neapolská pizza: Královna italské kuchyně vás…
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak, od klasiky až po netradiční kombinace
Od pondělí do pátku: Večeře z těstovin 5x jinak,…
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré důvody, proč si je jít hned natrhat, plus recepty
Superpotravina týdne: Květy černého bezu. 4 dobré…
AHA.cz Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Basiková na dně! Nemoc a myšlenky na smrt

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Ženské tělo po porodu: Reálné ženy z Česka se nafotily i se striemi a faldíky

Blesk pro ženy Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Boho šaty: Komu budou slušet modely s volánky a kdo by se jim měl vyhnout obloukem?

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

Meghan pod palbou kritiky: Využívá své děti?!

SportRevue.cz FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Divoké kočky z ringů a klecí. Podívejte se na 22 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Máma, jejíž syn nedávno spáchal sebevraždu, vzkazuje: Nekřičte a netrestejte. Vyjadřujte dětem lásku, podporu, ale i obavy

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

5 znamení zvěrokruhu se silnou intuicí: Kdo vycítí problém dřív, než o něm promluvíte?

  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact