• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
Napište svůj komentář k receptu

Panenský štrůdl

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panenský štrůdl
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • vepřová panenka
    • cibule
    • anglická slanina
    • sůl
    • pepř mletý
    • pepř celý
    • nové koření
    • jalovec
    • grilovací koření
    • žampiony (Lepší jsou čerstvé hříbky)
    • jablka
    • listové těsto
    • rozinky
    • bílé víno
    • česnek
    • olej
    • hladká mouka
    • brusinkový kompot
    • vejce

Postup přípravy receptu

1
Vepřovou panenku naplníme anglickou slaninou, cibulí a vložíme také několik stroužků česneku. Osolíme, opepříme, řádně okořeníme Argentinou a vložíme do pekáčku společně se žampiony nakrájenými na plátky, cibulí, novým kořením, trochou oleje a jalovcem a dáme péct. Dle potřeby podléváme vodou.
2
Mezitím co se panenka peče oloupeme jablka, odstraníme jádřince a nakrájíme. Plátky jablek podusíme na bílém víně do poloměka, přecedíme a zbylé víno buď vypijeme nebo si ho ponecháme do výpeku. Takže, panenka se peče, jablka se dusí a co my? Zatím máme čas, takže si vyválíme listové těsto na velký tenký plát. Na plát listového těsta naložíme podušená jablka a doprostřed uložíme pečenou panenku. Gurmánům bych doporučil do jablíček zamíchat rozinky a jádra vlašských ořechů.
3
Poté štrůdl zavineme, potřeme rozšlehaným vejcem a dáme péci. Výpek z panenky vysmahneme na tuk, necháme pěkně zhnědnout, lehce zaprášíme moukou, zalijeme zbytkem vína a podle chuti dáme vložku brusinek. Zalijeme vodou, provaříme a dochutíme dle libosti. Štrůdl se mezitím upekl a my ho můžeme nakrájet na tenké plátky, které servírujeme na talíř podlité šťávou kterou necedíme.
4
Výsledkem by měl být tenké plátky štrůdlu, kde vůně jablíček podbarvuje ušlechtilé maso a dokonalý chuťový zážitek korunuje tmavá, téměř "divoká" po brusinkách lehce nasládlá šťávička vonící po koření a houbách. Takže snad už jenom dobrou chuť a vězte, že i v dnešní uspěchané době stojí za to přibrzdit a dopřát si co hrdlo ráčí!
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný závin (štrúdl)

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Jablečný štrúdl z domácího těsta

Mandlový štrůdl (závin)

Mandlový štrůdl (závin)

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Nejsou zde zatím žádné komentáře.
Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové Uzeniny & mleté maso
Maso Vepřové Uzeniny Oběd Večeře Pečení Dušení Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Anglická slanina Bílé víno Brusinkový kompot Česnek Cibule Grilovací koření Hladká mouka Jablka Jalovec Listové těsto Nové koření Olej Pepř celý Pepř mletý Rozinky Sůl Vejce Vepřová panenka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Králík jako od babičky

Králík jako od babičky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Mramorová bábovka ze šlehačky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Nejoblíbenější plněné drůbeží řízky

Mušle

Mušle

Výborné ananasové řezy

Výborné ananasové řezy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a vepřové kapsy

Nádivka do kuřete, kachny, husy a…

Medovo-mléčné kuličky

Medovo-mléčné kuličky

Tzaziky

Tzaziky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Šunkovo-sýrové karbanátky

Doporučujeme

35 minut
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem

Restované žampiony s bramborami a…

45 minut
Tudelská zeleninová polévka

Tudelská zeleninová polévka

145 minut
Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

Vepřové ragú s kukuřičnými knedlíčky

30 minut
Risotto s chřestem

Risotto s chřestem

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

60 minut
Jahodovorebarborový sypaný koláč

Jahodovorebarborový sypaný koláč

30 minut
Smažený bílý chřest

Smažený bílý chřest

30 minut
Chřestová polévka s pestem

Chřestová polévka s pestem

60 minut
Křehký dort s revení

Křehký dort s revení

Poslední sledované recepty

193
Jednoduchý salát z červené řepy
Jednoduchý salát z…
99
Křupaví netopýři
Křupaví netopýři
78
Havajské kuře huli huli
Havajské kuře huli huli
44
Ledové matcha latté
Ledové matcha latté
36
Restované žampiony s bramborami a kadeřávkem
Restované žampiony s…

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5 večeří, které stihnete do 30 minut
Od pondělí do pátku: Těstoviny hrají prim! 5…
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody, proč si ji právě teď vychutnat, plus sladké recepty
Superpotravina týdne: Rebarbora. 4 dobré důvody,…
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na pomazánku či ředkvičky s vajíčkem
Ředkvičky na sedm způsobů: Zkuste recept na…
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte kouzlo nedokonalosti
Nejkrásnější svatební dorty v boho stylu: Objevte…
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
Kvíz: Jaké je vaše kuchařské IQ? Otestujte se!
AHA.cz Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Tajemství Jiřího Bartošky (†78): Spory s Gottem (†80) kvůli pomluvám!

Mimibazar Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Vyzkoušeli jste: Vytřeno za pár minut. Inovovaný mop Spontex Express System+ šetří čas i záda

Dáma.cz Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Cher, Mickey Rourke nebo Meg Ryan: Hvězdy 80. let, které plastika změnila k nepoznání

Blesk pro ženy Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Chyby v oblékání, kvůli kterým vám to tolik nesluší. Neděláte nějakou z nich také?

Ženy.cz Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Pomerančová kůže na zadku a stehnech: Nejlepší tipy a triky, jak se jí trvale zbavit

Blesk.cz Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

Meghan se na Den matek pochlubila: Moje dva drahokamy

SportRevue.cz FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

FOTO: Vzpomínáte? 28 krásek, které jsme sledovali na olympiádě v Pchjongčchangu

Maminka.cz Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Jak a kdy rostou dětem zuby? Tady máte kalendář růstu mléčných zoubků

Blesk Horoskopy 7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

7 mystických českých jmen pro ženy: Jaké kouzlo v sobě skrývají?

  • Recepty.cz
  • Panenský štrůdl
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact