Panenku očistíme, nasolíme(trošku více než jste zvyklí), opepříme a ze všech stran opečeme na rozpáleném oleji. Panenku vyndáme a do výpeku přidáme 3 - 4 lžíce vody, necháme přejít varem a vlijeme do pekáčku, na kterém budeme panenku krustě zapékat. Z ingrediencí na krustu vypracujeme tvárné těstíčko, které si v ruce "uplácáme" do takové velikosti, aby jsme mohli přikrýt celou opečenou panenku.
2
Takto připravenou panenku s krustou dáme do pekáčku a v předehřáté troubě zapečeme 25 - 30 minut, popřípadě ještě malinko podlijeme během pečení. Krájíme na slabší plátky (7 mm). Vhodnou přílohou jsou brambory, br.kaše...
Vynikající masíčko.Panenku jsem naložila do oleje s kořením dle fantazie.Měla jsem ho nakrájené na plátky už v mrazáku,ale to nevadilo.Jen bych příště ani trochu nesolila už ten sýr,pak to bylo slanější.Udělala jsem k tomu bram.kašičku :) a bylo to vynikající.
jaru
|10. 8. 2012 16:20
panenka byla jemne chuti a krusta ji vyborne doplnovala. pritel ma radsi pikantnejsi jidla, tak bych mu ji asi priste taky nalozila do nejakeho koreni, ale i takto ji snedl bez vyhrad ;-) :-))
Jaroslava Tůmová
|7. 4. 2012 10:38
Panenky jsem naložila do směsi soli a koření a dala odležet na zítra.Nedlám recept prvně a je tak mnohem lépe ochucené masíčko.Krusta je vynikající třešnička na pomyslném dortíku.
Čadková
|16. 11. 2011 10:54
Panenku jsem si den předem potřela slanou česnekovou pastou a byla famosní!!! Udělala jsem k ní bramborovou kaši a zelný salát, byla to lahůdka!
Harry
|17. 5. 2011 12:03
Moc dobrá, doporučuji vyzkoušet panenku předem naložit do nějaké kořenící směsi se solí 8-)
Děkuju za recept! Oplácat to ze všech stran těstíčkem nebylo zrovna nejjednodušší, protože se to hrozně lepilo na ruce , ale nakonec to byla ta nejlepší panenka, jakou jsem kdy jedla!:-)
recepty 73
|6. 8. 2010 23:09
Díky za pochvalu,ta potěší:-),ale důležité je,že jste si pochutnali...
Gabina Roskova
|24. 7. 2010 07:51
naprosto vyborne, nalozila jsem ji s tymianem a udelala s bramborovou kasi. Chvalim!
Majka Rončáková
|24. 3. 2010 08:55
Příští týden vyzkouším a dám vědět, jak to dopadlo.
recepty 73
|23. 3. 2010 19:19
Majko,uzenou kotletu jsem do krusty ještě nezkoušel,ale myslím,že by to klidně šlo.Dělal jsem jen z normální(neuzené)pečeně a recept jsem sem vkládal.Ale jak už jsem psal,když dělám ze syrové,tak jí nakládám,nám to tak víc chutná,má to ,,šmrnc,,.Uzenou bych nenakládal,ta má svojí chuť a česnek v krustě by se k ní myslím i hodil,a s bramborovou kaší...:-)
Majka Rončáková
|23. 3. 2010 12:58
Jirko, nemáte zkušenost s uzenou kotletou v krustě?
Pája S
|23. 3. 2010 10:30
Jirko,tohle je úplně slavnostní jídlo.Krásný a určitě chutný recept.:-) Díky!
recepty 73
|22. 3. 2010 19:38
Ono to je i dobré :-)Tohle je originál recept,ale ještě lepší je,když se dá panenka naložit na 24hodin do koření se solí a olejem(stačí klíďo jen grilovací)nebo do bylinek...,prostě kdo jak má rád...