Vepřová panenka je velmi oblíbená pro svou fantastickou chuť a rychlou přípravu. Její maso je šťavnaté, pokud se správně připraví. Zkuste jí naplnit sušenými meruňkami a jemně nasekanými vlašskými ořechy.
Panenku očistěte a podélně do ní uprostřed udělejte dlouhým tenkým nožem otvor. Meruňky nasekejte a promíchejte s nadrceným římským kmínem, pokrájeným koriandrem a kůrou nastrouhanou z 1 citronu. Osolte a opepřete. Směsí naplňte otvor v mase. Panenku potřete olejem a nechte alespoň hodinu odležet.
Troubu rozpalte na 200 °C. Panenku opečte na pánvi ze všech stran na lžíci olivového oleje, a poté ji obalte v sezamu. Přendejte ji na pekáč a dopečte 10 až 15 minut v troubě.
3
Na pánvi na zbylém oleji opečte cibuli nakrájenou na plátky a nasekané zelí, po 5 minutách přihoďte na plátky nakrájený česnek a na měsíčky pokrájené citrony. Osolte a opepřete a po pár minutách přihoďte špenát, plátky másla a přiklopte pokličkou. Zmírněte plamen a 4 minuty duste.