Žampiony oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Používáme-li houby lesní, kloboučky jen otřeme vlhkým hadříkem. Plodnice i nožičky nadrobno nakrájíme nebo jen rozpůlíme. Vepřovou panenku pečlivě očistíme. Odkrojíme všechny zbytky tuku nebo blanky. Maso omyjeme a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm ze všech stran opečeme. Panenku vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku nasypeme houby a za stálého míchání je podusíme. Osolíme je a dochutíme pepřem. Opereme petrželku a otrháme lístky. Najemno nasekáme a nasypeme k houbám. Přelijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem, až omáčka pěkně zhoustne. Potom přisypeme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Maso směsí přelijeme.
Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Komentáře k receptu
Jitka Malinová
|16. 1. 2006 10:28
Pane Vašku, já to pochopila tak, že maso z panenky je jemné a hned hotové, takže se nemusí dávat zapéct, navíc na konci je napsáno, že se tím maso přelije, takže určitě nepeče. A do alobalu proto, aby se udrželo v teple.
Vasek Krabicka
|16. 1. 2006 05:26
Co s masem, kdyz ho dame do alobalu??? Je sice nasnade, ze ho dame upect, ale bylo by hezke to dopovedet a uvest teplotu a cas.