• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
Napište svůj komentář k receptu

Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
0.0
hodnotilo: 0
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 250
      g žampiony nebo jiné čerstvé houby
    • 175
      g vepřová panenka
    • 1
      špetka sůl
    • 1
      špetka pepř mletý
    • 1
      lžíce rostlinný olej
    • 3
      snítka petržel
    • 2
      lžíce smetana
    • 1
      špetka citronová kůra strouhaná

Postup přípravy receptu

1
Žampiony oloupeme a nakrájíme je na tenké plátky. Používáme-li houby lesní, kloboučky jen otřeme vlhkým hadříkem. Plodnice i nožičky nadrobno nakrájíme nebo jen rozpůlíme. Vepřovou panenku pečlivě očistíme. Odkrojíme všechny zbytky tuku nebo blanky. Maso omyjeme a osušíme. Vetřeme do něj sůl a pepř. V pánvi rozpálíme olej a panenku na něm ze všech stran opečeme. Panenku vyjmeme a zabalíme do alobalu. Do vypečeného tuku nasypeme houby a za stálého míchání je podusíme. Osolíme je a dochutíme pepřem. Opereme petrželku a otrháme lístky. Najemno nasekáme a nasypeme k houbám. Přelijeme sladkou smetanou a necháme přejít varem, až omáčka pěkně zhoustne. Potom přisypeme jemně nastrouhanou citronovou kůru. Maso směsí přelijeme.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Filet z candáta se šťouchaným bramborem a petrželovou omáčkou

Filet z candáta se šťouchaným…

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Panenka v těstíčku s ořechovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

Vepřová panenka s hříbkovou omáčkou

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Jitka Malinová | 16. 1. 2006 10:28

    Pane Vašku, já to pochopila tak, že maso z panenky je jemné a hned hotové, takže se nemusí dávat zapéct, navíc na konci je napsáno, že se tím maso přelije, takže určitě nepeče. A do alobalu proto, aby se udrželo v teple.

  • Vasek Krabicka | 16. 1. 2006 05:26

    Co s masem, kdyz ho dame do alobalu??? Je sice nasnade, ze ho dame upect, ale bylo by hezke to dopovedet a uvest teplotu a cas.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Maso & ryby & mořské plody Vepřové
Maso Vepřové Oběd Večeře Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citronová kůra Pepř mletý Petržel Rostlinný olej Smetana Sůl Vepřová panenka Žampiony
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pomazánka ze sardinek

Pomazánka ze sardinek

Cuketová polévka se salámem

Cuketová polévka se salámem

Hovězí maso na pepři

Hovězí maso na pepři

Hruškový koláč II.

Hruškový koláč II.

Vepřová pečeně s dušeným zelím a jablky

Vepřová pečeně s dušeným zelím a…

Ryba z trouby: na zelenině a těstovinách

Ryba z trouby: na zelenině a…

kuřecí srdíčka

kuřecí srdíčka

Holubce v bešamelu - plněné zelné listy

Holubce v bešamelu - plněné zelné…

Kokosové řezy s citronem

Kokosové řezy s citronem

Doporučujeme

30 minut
Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

Gyros rýže s kuřecím masem a zeleninou

45 minut
Pravé maďarské lečo

Pravé maďarské lečo

20 minut
Cuketová polévka s mátou a hráškem

Cuketová polévka s mátou a hráškem

300 minut
Švestková povidla

Švestková povidla

60 minut
Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

Meruňkový koláč s kokosovou drobenkou

50 minut
Roláda s mletým masem a zeleninou

Roláda s mletým masem a zeleninou

30 minut
Cuketovomrkvové placky

Cuketovomrkvové placky

55 minut
Čokoládová buchta z cukety

Čokoládová buchta z cukety

20 minut
Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Kelímkový jogurtový koláč s ovocem

Poslední sledované recepty

53
Česnekové kotlety na špeku
Česnekové kotlety na…
33
Zapečené chlebíčky - rychlá večeře
Zapečené chlebíčky -…
31
Vepřové výpečky s bramboráčky a špenátem s bešamelem
Vepřové výpečky s…
20
Těstoviny se smetanovou omáčkou, zeleninou a kuřetem
Těstoviny se smetanovou…
20
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce

Zajímavé články

Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je zdravá, rychlá a stala se hitem sociálních sítí
Snídaně, kterou milovala princezna Diana: Je…
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro nás nezbytná ingredience v něm chybí
Znáte recept na pravé maďarské lečo? Jedna pro…
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5 receptů, které budete milovat
Poctivá česká kuchyně od pondělí do pátku: 5…
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety. Nasladko i naslano!
11 skvělých nápadů, jak zužitkovat cukety.…
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako únik od stresující práce. Dnes si je u ní objednávají i celebrity
Amatérská cukrářka začala dělat huňaté dorty jako…
AHA.cz Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Charlotte Gottová zbořila internet! Fanoušci lapají po dechu

Mimibazar Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Žvýkačky: Co jste o nich možná nevěděli

Dáma.cz 10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

10 žen, o kterých neuvěříte, že existují: Jsou dílem přírody, nebo plastických chirurgů?

Blesk pro ženy Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Denní horoskop na úterý 29. 7. 2025: Kdo pocítí lehké napětí a kdo by měl zapracovat na vztazích?

Ženy.cz Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Knírek jako nový trend! Nejvíc HOT jsou totiž muži s knírkem

Blesk.cz Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

Jiří Krampol (†87): Zmatky kolem pohřbu!

SportRevue.cz FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

FOTO: Tohle chceme vidět na příští zimní olympiádě! Nahotiny v nafukovacích kruzích

Maminka.cz 25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

25 důkazů, že není radno nechat děti bez dozoru ani na 5 minut. Tyhle fotky vás dostanou!

Blesk Horoskopy Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

Partner podle čísla vědomí: Kdo je samec a kdo ženu nosí na rukou?

  • Recepty.cz
  • Panenka na žampionech s petrželovou omáčkou
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact