• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
Napište svůj komentář k receptu

"Paneláková" buchta

autor: recepty73
0.0
moje hodnoceni
4.7
hodnotilo: 22
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
"Paneláková" buchta
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
  • Vařit zvolna 5-8 minut:
    • 1
      ks hera - 250 g
    • 2
      sklenice cukr krupice (skleničky na 2 dl vody)
    • 4
      lžíce kakao podle barvy, 3 -
    • 0,50
      sklenice voda
  • Dále:
    • 4
      ks žloutek
    • 4
      ks bílek
    • 1
      sklenice hrubá mouka
    • 1
      sklenice polohrubá mouka
    • 1
      balíček prášek do pečiva necelý
    • 1
      lžička solamyl (bramborový škrob)
    • salko slazené
    • 1
      ks máslo 250 g

Postup přípravy receptu

1
Po svaření Hery, cukru, kakaa a vody odlijeme 1/3 na polevu, do které přidáme solamyl a krátce provaříme, tím budeme mít polevu na buchtu, kterou jí celou polijeme.
2
Do 2/3 přidáme žloutky, mouky a prášek do pečiva, dobře promícháme a nakonec vmícháme i tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do vymazaného a vysypaného pekáčku (cca 20x33 cm). Buchtu dáme do předehřáté trouby na 160°C zvolna péct.
3
Vyzkoušíme špejlí, těsto se na ni nesmí lepit. Po vychladnutí prokrojíme a namažeme krémem, přiklopíme vrchním dílem. Část krému si necháme na dozdobení buchty.
4
Krém: Salko dáme vařit na 4 hodiny do hrnce s vroucí vodou, kde nám zkaramelizuje. Pak necháme plechovku zcela vychladnout a Salko vyšleháme se změklým máslem dohladka. Vaření Salka si můžeme urychlit v tlakovém hrnci.
5
Buchtu s polevou necháme zatuhnout a pak na každý pomyslný dílek buchty vytvoříme zdobičkou malý "bobánek".
6
Buchtu uložíme do chladna proležet nejlépe do druhého dne, pak krájíme na jednotlivé dílky.
7
//A proč paneláková? Protože, když se kdysi dávno někdo ze známých pustil do výroby téhle buchty, druhý den ji chtěl ochutnat snad celý panelák, a tak jí to už zůstalo...//
8
*Dá se upéct i jako dort.
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s ořechy - hrnková buchta podle Lidky

Šťavnatý mrkvový koláč (buchta) s…

Cuketová buchta ala brownies

Cuketová buchta ala brownies

Mandlová buchta s meruňkami

Mandlová buchta s meruňkami

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zuzka | 19. 4. 2016 08:28

    Určitě je to dvoudecka na všechno.

  • Veronika | 16. 1. 2016 16:54

    Dobrý den můžu se zeptat sklenice mouky je myšené ta sklenice která má 2dl .. já jen jestli se to vztahuje na všechny sklenice nebo jen na tu u vody!?

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:06

    Výroba polevy je popsaná hnedka v prvním odstavci.

  • Lucie | 23. 8. 2015 15:05

    Vynikající :-* . Není to nic pro štíhlou linii, ale chuť je boží.

  • Ivana | 15. 4. 2015 13:10

    A jaká je ta polevá? Jak se dělá? Děkuji

  • vasicek12 | 13. 11. 2014 16:35

    Výborná buchta, sice je drahá, ale jednou za čas.... ;-) :-P :-P :-P :-P :-*

  • A.Bezděková | 16. 5. 2014 14:12

    Nechala jsem se navnadit a napodruhé vyzkoušela buchtu upéct v dortové formě na mužovu oslavu pětašedesátých narozenin. Krém je sladký dost, ale jednou za čas se potěšit něčím tak dobrým se dá odpustit. Navíc mě potěšila poleva, která se dobře krájí a nepraská. Také se mi osvědčilo pokapání korpusu tuzemským rumem. Výborné.

  • Katka | 14. 2. 2014 21:51

    je výborná,teď jsem ji dělala :-P

  • BindiDindi | 24. 1. 2014 08:54

    Buchta je na chuť velmi dobrá, měla jsem jen dva problémy - tím, jak je krém ze Salka hodně sladký, je hodně sladká i celá buchta. Příště určitě uberu cukr do těsta. Druhý problém alespoň u mě bylo, že těsto je po upečení velmi křehké a i po úplném vychladnutí se při rozkrojování napůl drolí a láme. Také z toho důvodu se krém hůře na korpus maže. Nakonec jsem to dala nějak dohromady, poleva leccos schovala ;-)

  • simon.kolousek | 19. 4. 2013 21:28

    :-| kdo to má opisovat inak je to super simon.kolousek

  • kamila | 20. 3. 2013 17:07

    strašny to těsto tuhy jak svin ,už chapu proč tu neni žadny hodnocení..... :-X

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Dezerty Zákusky Nejlepší dezerty
Moučníky Zákusky Řezy Buchty Dezerty Pečení Vaření Šlehání Děti Vegetariáni Narozeniny Výjimečný den Svatba Posvícení Oslava Návštěva Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Bílek Cukr krupice Hera Hrubá mouka Kakao Máslo Polohrubá mouka Prášek do pečiva Salko slazené Solamyl (bramborový škrob) Voda Žloutek
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pivní salát

Pivní salát

Dvojbarevný jablečný koláč

Dvojbarevný jablečný koláč

Smažené bramborové placičky

Smažené bramborové placičky

Mleté maso s houbami

Mleté maso s houbami

Chlebové "lasagne"

Chlebové "lasagne"

Italská polévka Minestrone Institutu Kompliment

Italská polévka Minestrone Institutu…

Francouzské brambory - bez vaření

Francouzské brambory - bez vaření

Domácí čokoládové pralinky

Domácí čokoládové pralinky

Bramborový salát s okurkou a koprem

Bramborový salát s okurkou a koprem

Doporučujeme

35 minut
Mrkvový krém se zázvorem a chilli

Mrkvový krém se zázvorem a chilli

40 minut
Kaplická cmunda

Kaplická cmunda

70 minut
Dýňová polévka s červenou čočkou

Dýňová polévka s červenou čočkou

55 minut
Butter chicken masala

Butter chicken masala

60 minut
Dýňový cheesecake s ricottou

Dýňový cheesecake s ricottou

170 minut
Maďarský guláš

Maďarský guláš

90 minut
Rychlá bábovka

Rychlá bábovka

105 minut
Řepánky

Řepánky

75 minut
Vanilkový cheesecake

Vanilkový cheesecake

Poslední sledované recepty

49
Kýta v žampionové omáčce
Kýta v žampionové omáčce
25
Jednoduchá rajská omáčka
Jednoduchá rajská omáčka
17
Jablečný štrúdl z listového těsta
Jablečný štrúdl z…
15
Kuřecí prsa na kari se smetanou
Kuřecí prsa na kari se…
13
Rychlá bábovka
Rychlá bábovka

Zajímavé články

Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní polévky k večeři
Od pondělí do pátku: Husté a rychlé podzimní…
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně skladovat a proč je dobré je namočit?
Vlašské ořechy dozrávají: Jak je správně…
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět sladkými příběhy ukrytými v pečivu
Koláče jako z pohádky: Američanka ohromuje svět…
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub, které možná dělávala i vaše babička
Rostou! 10 skvělých receptů z podzimních hub,…
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do luxusních hotelových restaurací i k Pohlreichovi
Restaurant Week se vrací: Láká na výhodná menu do…
AHA.cz Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Brzobohatý už problém neskrývá: Rodinný odkaz ohrožen závislostí

Mimibazar Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Muzikál „Taťkové“: Rozlučka se svobodou, jak ji nečekáte! Recenze představení plného mužských emocí

Dáma.cz Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Největší lháři zvěrokruhu: Těmto znamením nevěřte ani nos mezi očima

Blesk pro ženy Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Kosmetické novinky na měsíc říjen: Zpevňující krém na dekolt i revoluční termoochrana na vlasy

Ženy.cz Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Můj názor? Zákaz tepláků ve škole je vyhlášení války hiphopové kultuře

Blesk.cz Kuchař Kašpárek po krachu manželství: Můj život bez rodiny! Proč chce zpět na Novu?

Kuchař Kašpárek po krachu manželství: Můj život bez rodiny! Proč chce zpět na Novu?

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Princ Harry prozradil pikantnosti z porodů Archieho a Lilibet: Ukradl Meghan rajský plyn a byl u vyvolávaného porodu do vany

Blesk Horoskopy Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Říjnový úplněk v Beranu přinese bouřlivé emoce. Pozor na hádky a impulzivní kroky!

Další doporučené recepty:

"Ohnivý kuře"
"Ohnivý kuře"
"Orgasmus"
"Orgasmus"
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Paličkové" cukroví - (nejen) linecké
"Párkrole" - párkové kremrole
"Párkrole" - párkové kremrole
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Patizoňáčky" - bramboráky z patizonu
"Pěnové" koláčky z listového těsta
"Pěnové" koláčky z listového těsta
  • Recepty.cz
  • "Paneláková" buchta
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact