• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 110
      g med
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 40
      g piniové oříšky
    • 50
      g mandle - loupané
    • 50
      g lískové oříšky
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g marmeláda merunkova
    • 50
      ml hnědý rum
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
    • muškátový oříšek strouhany;
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů) rozmixujeme a druhou polovinu si ponecháme na zdobení. Čokoládu nastrouháme, kandované ovoce nakrájíme na drobno. Rozinky na pár minut namočíme do vlažné vody (můžeme namočit i do rumu), poté je vymačkáme. Med s asi 80 ml vody rozehřejeme v malém kastrůlku.
2
Do mísy dáme mouku smíchanou s praškem do pečiva, přisypeme rozmixované oříšky, čokoládu, kandované ovoce, přidáme marmeládu, koření, rozinky, rum a med s vodou. Umícháme těsto, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody a dáme jej do přichystané formy. Povrch posypeme oříšky, které jsme si nechali a necháme odpočinout asi 1 hodinu na teplém místě.
3
Rozehřejeme troubu na 170°C a dáme péct na 30 - 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je moučník upečený (doprostřed zabodneme špejli, po vytažení by měla být suchá). Hotový moučník můžeme nechat uležet do 2 dne, je pak vláčnější. Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené švestky nebo meruňky, co vám chutná. Taktéž můžete přidat vlašské ořechy.
4
Jedná se o italský tradiční recept, většinou se peče na Vánoce nebo Velikonoce, chuťově připomíná perník. Je výborný k čaji nebo k mléku, naše sváteční vánoční rána se bez něj neobejdou. Dobře zabalený vydrží i dva týdny.
5
Celkové množství koření - necelá kávová lžička
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Pan bagnat

Pan bagnat

Sladký mrkvový chlebíček

Sladký mrkvový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 13:05

    já dávám ještě kardamon!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Hřebíček mletý Kandované ovoce Lískové oříšky Mandle - loupané Marmeláda Med Muškátový oříšek Piniové oříšky Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Bramborové noky - příloha ke gulášům

Košíčky isidor

Košíčky isidor

Cibulová pomazánka

Cibulová pomazánka

Vajíčková pomazánka II.

Vajíčková pomazánka II.

Hustá bramboračka

Hustá bramboračka

Veganský banánový koláč

Veganský banánový koláč

Těstíčko jako od vietnamců

Těstíčko jako od vietnamců

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Adžika rýže - zeleninové rizoto

Rukolový salát s novými bramborami

Rukolový salát s novými bramborami

Doporučujeme

40 minut
Ratatouille IV.

Ratatouille IV.

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

56
Bramborový knedlík podle norem
Bramborový knedlík podle…
48
Kynutý švestkový závin (štrůdl)
Kynutý švestkový závin …
43
Česnečka z uzeného masa s quinoou
Česnečka z uzeného masa…
37
Tudelská zeleninová polévka
Tudelská zeleninová…
36
Domácí jablečný závin (štrůdl)
Domácí jablečný závin …

Zajímavé články

7 oblíbených letních tvarohových dezertů: Využijte naplno tajnou ingredienci našich babiček
7 oblíbených letních tvarohových dezertů:…
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez zbytečného cukru a umělých aromat
Ledový čaj: Recept na domácí variantu bez…
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby chutnala božsky?
Grilovaná zelenina: Jak ji připravit, aby…
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených polévek
Osvěžení do vedra: Objevte kouzlo studených…
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
KVÍZ: Jak zdatný jste houbař? Otestujte se!
AHA.cz Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Zásadní zvrat u Boučka! Konec v Máme rádi Česko a Inkognito?

Mimibazar Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Jak přežít léto, když nejste milovník horka

Dáma.cz Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Tohle jsou géniové zvěrokruhu: Která znamení mají předurčené vysoké IQ?

Blesk pro ženy Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Módní přiznání Petry Černocké: Nakupuji v Sapě! A k čemu se nikdy nesníží?

Ženy.cz Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Přestaňte mi cpát hormony. Jak těžké je pochopit, že antikoncepci nechci?

Blesk.cz Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

Ester Geislerová (41): 20 let trápení kvůli břichu!

SportRevue.cz FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

FOTO: Necudné kroucení zadkem? Kdepak, tanec u tyče je (i) regulérní sport

Maminka.cz První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

První sedmerčata na světě: 42 lahví mléka a 52 plenek denně. Jejich táta nezvládl péči a opustil je, dnes jsou z nich premianti

Blesk Horoskopy Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Největší stíhačky podle horoskopu: Která znamení patří k nejžárlivějším?

Další doporučené recepty:

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup
Pan bagnat
Pan bagnat
Panadelky
Panadelky
Panagjurská vejce
Panagjurská vejce
Paneng kai
Paneng kai
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact