• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 110
      g med
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 40
      g piniové oříšky
    • 50
      g mandle - loupané
    • 50
      g lískové oříšky
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g marmeláda merunkova
    • 50
      ml hnědý rum
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
    • muškátový oříšek strouhany;
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů) rozmixujeme a druhou polovinu si ponecháme na zdobení. Čokoládu nastrouháme, kandované ovoce nakrájíme na drobno. Rozinky na pár minut namočíme do vlažné vody (můžeme namočit i do rumu), poté je vymačkáme. Med s asi 80 ml vody rozehřejeme v malém kastrůlku.
2
Do mísy dáme mouku smíchanou s praškem do pečiva, přisypeme rozmixované oříšky, čokoládu, kandované ovoce, přidáme marmeládu, koření, rozinky, rum a med s vodou. Umícháme těsto, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody a dáme jej do přichystané formy. Povrch posypeme oříšky, které jsme si nechali a necháme odpočinout asi 1 hodinu na teplém místě.
3
Rozehřejeme troubu na 170°C a dáme péct na 30 - 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je moučník upečený (doprostřed zabodneme špejli, po vytažení by měla být suchá). Hotový moučník můžeme nechat uležet do 2 dne, je pak vláčnější. Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené švestky nebo meruňky, co vám chutná. Taktéž můžete přidat vlašské ořechy.
4
Jedná se o italský tradiční recept, většinou se peče na Vánoce nebo Velikonoce, chuťově připomíná perník. Je výborný k čaji nebo k mléku, naše sváteční vánoční rána se bez něj neobejdou. Dobře zabalený vydrží i dva týdny.
5
Celkové množství koření - necelá kávová lžička
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Pan bagnat

Pan bagnat

Sladký mrkvový chlebíček

Sladký mrkvový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 13:05

    já dávám ještě kardamon!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Hřebíček mletý Kandované ovoce Lískové oříšky Mandle - loupané Marmeláda Med Muškátový oříšek Piniové oříšky Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Sněhové pečivo

Sněhové pečivo

Koláčky ze 100% tuku

Koláčky ze 100% tuku

Cibulová pizza z listového těsta

Cibulová pizza z listového těsta

Kuřecí nudličky na nivě

Kuřecí nudličky na nivě

Kávový zákusek - řezy

Kávový zákusek - řezy

Srnčí hřbet na liškách

Srnčí hřbet na liškách

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Přesnídávka s ovocem a cuketou

Měkké sušenky s čokoládou

Měkké sušenky s čokoládou

Domácí houskový knedlík

Domácí houskový knedlík

Doporučujeme

30 minut
Topinky s houbami a čedarem

Topinky s houbami a čedarem

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

175
Schwarzwaldská brokolice s mozzarellou
Schwarzwaldská brokolice…
173
Smoothie bowl čokoládová s kokosovým mlékem a banánem
Smoothie bowl čokoládová…
48
Cizrnové ragú s rýží
Cizrnové ragú s rýží
24
(nejen) Vepřová uzenářská pečeně
(nejen) Vepřová…
22
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí
Švestkový koláč s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Nevkusná retro móda: Ledvinka a další kousky, za které se dodnes stydíme

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

VIDEO: To musíte vidět! 17 neuvěřitelných sportovních propadáků, kiksů a trapasů

Maminka.cz Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Máma, která nechala svému synovi odstranit laserem obrovské mateřské znaménko, sklidila krutou kritiku

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup
Pan bagnat
Pan bagnat
Panadelky
Panadelky
Panagjurská vejce
Panagjurská vejce
Paneng kai
Paneng kai
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact