• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Džemy a marmelády Okurky Recepty z cukety
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Napište svůj komentář k receptu

Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček

autor: pippiva
0.0
moje hodnoceni
5.0
hodnotilo: 1
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: střední
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 220
      g hladká mouka
    • 110
      g med
    • 50
      g kandované ovoce
    • 50
      g hořká čokoláda
    • 40
      g piniové oříšky
    • 50
      g mandle - loupané
    • 50
      g lískové oříšky
    • 30
      g rozinky
    • 50
      g marmeláda merunkova
    • 50
      ml hnědý rum
    • skořice - mletá
    • hřebíček mletý
    • muškátový oříšek strouhany;
    • prášek do pečiva 1 lzicka

Postup přípravy receptu

1
Přichystáme si pekáček, vymažeme tukem a vysypeme moukou, nebo můžeme použít pečící papír. Polovinu oříšků (20 g piniových, 25 g mandlí, 25 g lískáčů) rozmixujeme a druhou polovinu si ponecháme na zdobení. Čokoládu nastrouháme, kandované ovoce nakrájíme na drobno. Rozinky na pár minut namočíme do vlažné vody (můžeme namočit i do rumu), poté je vymačkáme. Med s asi 80 ml vody rozehřejeme v malém kastrůlku.
2
Do mísy dáme mouku smíchanou s praškem do pečiva, přisypeme rozmixované oříšky, čokoládu, kandované ovoce, přidáme marmeládu, koření, rozinky, rum a med s vodou. Umícháme těsto, pokud je příliš tuhé, můžeme přidat trochu vody a dáme jej do přichystané formy. Povrch posypeme oříšky, které jsme si nechali a necháme odpočinout asi 1 hodinu na teplém místě.
3
Rozehřejeme troubu na 170°C a dáme péct na 30 - 35 minut. Vyzkoušíme špejlí, jestli je moučník upečený (doprostřed zabodneme špejli, po vytažení by měla být suchá). Hotový moučník můžeme nechat uležet do 2 dne, je pak vláčnější. Místo kandovaného ovoce můžete použít sušené švestky nebo meruňky, co vám chutná. Taktéž můžete přidat vlašské ořechy.
4
Jedná se o italský tradiční recept, většinou se peče na Vánoce nebo Velikonoce, chuťově připomíná perník. Je výborný k čaji nebo k mléku, naše sváteční vánoční rána se bez něj neobejdou. Dobře zabalený vydrží i dva týdny.
5
Celkové množství koření - necelá kávová lžička
Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Dýňový koláč (Pan di zucca)

Pan bagnat

Pan bagnat

Sladký mrkvový chlebíček

Sladký mrkvový chlebíček

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Zumbistka | 4. 4. 2011 13:05

    já dávám ještě kardamon!

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nejlepší dezerty
Moučníky Buchty Pečení Vánoce Velikonoce Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Hladká mouka Hnědý rum Hořká čokoláda Hřebíček mletý Kandované ovoce Lískové oříšky Mandle - loupané Marmeláda Med Muškátový oříšek Piniové oříšky Prášek do pečiva Rozinky Skořice - mletá
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Pikantní vepřová játra

Pikantní vepřová játra

Cuketa v sýrovém těstíčku

Cuketa v sýrovém těstíčku

Jednoduchá domácí paštika

Jednoduchá domácí paštika

Maso na houbách babičky Aničky

Maso na houbách babičky Aničky

Rychlovka z těstovin

Rychlovka z těstovin

Těstovinový salát s avokádem

Těstovinový salát s avokádem

Valašské koláče - Frgále

Valašské koláče - Frgále

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Sýrová pomazánka s česnekem III.

Celerová omeleta

Celerová omeleta

Doporučujeme

30 minut
Rybí karbanátky s bylinkovými bramborami

Rybí karbanátky s bylinkovými…

45 minut
Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Švestkový koláč s drobenkou bez kynutí

Domácí kečup

Domácí kečup

30 minut
Klasické lečo

Klasické lečo

15 minut
Cuketové bramboráky

Cuketové bramboráky

300 minut
Švestková povidla bez míchání

Švestková povidla bez míchání

30 minut
Nepečený ovocný dort

Nepečený ovocný dort

65 minut
Houbová omáčka s bramborovými buchtami

Houbová omáčka s bramborovými buchtami

15 minut
Originální řecké tzatziki

Originální řecké tzatziki

Poslední sledované recepty

102
Klasické lečo
Klasické lečo
77
Dušené kotlety na paprice
Dušené kotlety na paprice
59
Debrecínská polévka s fazolemi
Debrecínská polévka s…
54
Rajčatový salát s fazolemi
Rajčatový salát s…
47
Rýžové chlebíčky s vajíčkem
Rýžové chlebíčky s…

Zajímavé články

Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5 snadných receptů od pondělí do pátku
Tipy na večeři nebo oběd na všední dny: 5…
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak je zpracovat
Je libo švestičky ze zahrádky? Poradíme vám, jak…
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně zpracovat úrodu
Domácí sušená rajčata: Podrobný návod, jak chutně…
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty: Dokáže udělat sladký bazén, ostrov i vázu s květinami
Amatérská cukrářka vyrábí neskutečné dorty:…
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na něj!
Domácí kečup hotový do hodiny? Pět tipů, jak na…
AHA.cz Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Sajler kontra Slanina: Skutečný důvod krachu Kluků v akci

Mimibazar Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Ostružiny: Proč využít jejich sezónu naplno

Dáma.cz Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Cajdrnožka, škeble, koštěkotka: Jak žily lehké ženy za první republiky

Blesk pro ženy Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Kámen podle měsíce vašeho narození: Oblečte se v barvách, které radí hvězdy!

Ženy.cz Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Jak obléknout svého muže, aby vám nedělal ostudu?

Blesk.cz Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

Temná minulost Laufera (†84), který by oslavil »86«: V jeho bytě se zabila dívka

SportRevue.cz FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

FOTO: Krásky z ringů aneb 10 nejkrásnějších zápasnic všech dob

Maminka.cz Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Ve 36. týdnu těhotenství jí diagnostikovali rakovinu ve čtvrtém stadiu. Zbývá vám půlrok života, řekli jí lékaři

Blesk Horoskopy Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Velký horoskop práce a financí: Koho v práci povýší a kdo bude bojovat se syndromem vyhoření?

Další doporučené recepty:

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
Pampeliškový sirup
Pampeliškový sirup
Pan bagnat
Pan bagnat
Panadelky
Panadelky
Panagjurská vejce
Panagjurská vejce
Paneng kai
Paneng kai
  • Recepty.cz
  • Pan di spezie - sladký kořeněný chlebíček
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact