• Blesk.cz
  • |
  • Blesk pro ženy
  • |
  • AHA!
  • |
  • Dáma.cz
  • |
  • Maminka.cz
  • |
  • E15.cz
  • |
  • Reflex.cz
  • |
  • FITweb.cz
  • |
  • Ženy.cz
  • |
  • MojeZdraví.cz
  • |
  • více Created by potrace 1.13, written by Peter Selinger 2001-2015
    • Ábíčko.cz
    • Auto.cz
    • AutoRevue.cz
    • AVmania.cz
    • DIGIarena.cz
    • Doupě.cz
    • FinExpert.cz
    • iSport.cz
    • MobilMania.cz
    • SportRevue.cz
    • Živě.cz
    • Sazka eLEAGUE
Recepty.cz - logo
  • Oblíbené recepty
    • Sezónní recepty
    • Nejlépe hodnocené
    • Poslední komentáře
    • Tip - týdenní menu
  • Nejnovější
  • Suroviny
  • Světová kuchyně
    • Česká
    • Slovenská
    • Francouzská
    • Italská
    • Čínská
    • Řecká
    • Mexická
  • Rady
  • Magazín
  • F.O.O.D.
  • Videorecepty
  • Přihlásit se
  • Vložit recept
  • Přihlásit se
Recepty.cz - logo
Pokročilé vyhledávání Podle ingrediencí
Vložit recept
Zdravý oběd Rychlá večeře Chuťovky Polévky Maso Omáčky Přílohy Těstoviny Moučníky Zdravé Rychlé Sladké Dezerty Grilování & BBQ
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
Napište svůj komentář k receptu

Pampeliškový med

autor: Recepty
0.0
moje hodnoceni
3.8
hodnotilo: 59
doba přípravy: neuvedeno
obtížnost: snadné
Vložit do kuchařky Vložit do nákupu Vytisknout recept
Pampeliškový med
Pampeliškový med
Pampeliškový med
2fotografie
Nahrát fotku
 

Suroviny

počet porcí: neuvedeno
    • 2
      l voda
    • 1,50
      kg cukr krystal
    • 2
      ks citron
    • citronová šťáva
    • 400
      ks pampeliška (Květy)

Postup přípravy receptu

1
Květ vaříme ve dvou litrech vody půl hodiny. Potom přecedíme a do vývaru přidáme cukr, citron (kolečka) a šťávu ze dvou citronů a vaříme dalších 1,5-2 hodiny.
2
Přelijeme do skleniček a necháme vychladnout.

RADA: Vyzkoušejte další recepty z pampelišek

Podělte se s přáteli o recept

Podobné recepty

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med II.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový med III.

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou

Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…

newsletter

Nenechte si ujít sezónní inspirace a recepty!

Zaregistrujte se k odběru newsletteru a my vám každý týden zašleme osvědčené tipy.
Souhlasím s podmínkami pro užívání služby informační společnosti a seznámil/a jsem se s informací o zpracování osobních údajů .

Tato stránka využívá služeb Google reCAPTCHA, na kterou se vztahují Smluvní podmínky a Zásady ochrany osobních údajů společnosti Google.

 

Komentáře k receptu

  • Klára | 21. 4. 2016 16:57

    Já tedy ty květy s oloupaným a na plátky nakrájeným citronem tak půl hodky povařím a nechám do rána louhovat. Ráno scedím,přidám cukr a vařím do zhoustnutí.

  • Martina | 18. 5. 2015 08:49

    Zrovna ted ho vařím tak jsem zvědavá 3L a 3 kg cukru 2 citrony a 2 pomeranče a hřebíček a skořici celou a vypadá to že se poved jen sem si dala na lžičku a je vynikajicí :-) :-P :-) Ted ho nechám vychladnout a uvydíme jestli nám zhoustne budeme se O:-) :-[

  • petra | 10. 5. 2015 05:51

    jen si říkám, když bylinku vařím půl hodiny a oak i s citronem aj. další 1,5hod., co zbyde ze všeho dobrého (kromě dobré chuti)?

  • anettekk | 8. 5. 2015 15:51

    Výborný medík! Měla jsem strach, že mi nezhoustne a raději dala 2kg cukru. Zítra jdu opět na pampelišky a udělám ještě jednu várku. ;-)

  • Renata | 7. 5. 2015 13:29

    Prave jsem delala pampeliskovy med z 900 hlavicek, 4 citronu, 5L vody a 5 kg cukru, varila skoro 2 hodiny a je super:-D Zitra jdu zase trhat, nez posecou travy :-) :-)

  • Láďa | 6. 5. 2015 12:30

    Jak říkal můj dobrý známý Sergej Vasiljevič - na kilo hovna kilo cukru :-$

  • Marketa.A85 | 6. 5. 2015 11:11

    Také jsem dělala před pár dny tento med a myslím, že správnou hustotu dělá množství vody v poměru k množství cukru. Na 3 l vody jsem dala 3 kg cukru a je to akorát :-) Pokud vám sirup nezhoustl dostatečně, znovu bych ho svařila a přidala více cukru zhruba v uvedeném poměru... Co se týká doby vaření, vařila jsem ho dlouho, nikam nespěchala, snad 5 hodin, ale výsledek za to stojí, je vynikající!!! (Použila jsem na 3 l vody a 3 kg cukru cca 800 ks drobnějších pampelišek, dva citrony a jeden pomeranč...) Tak ať se zadaří! ;-)

  • Veru | 5. 5. 2015 23:18

    Právě se chystám zítra na pampelišky. Myslím si, že to nezhoustlo, protože tam máte málo cukru. Já osobně tam budu dávat třtinový.. Dejte tomu čas, nechte med odležet v chladu do druhého dne a pak tam třeba zas přidejte. Snad to vyjde ;-)

  • joe | 5. 5. 2015 20:15

    aby to zkoustlo musite to vyvarit, kaslete na uvadene casy vareni =-O , musite to varit tak dlouho az to zhoustne (stejne jako se vari domaci salko).... az to zacne byt sirupovite, vareckou kapnete trochu na talir a nechte zchladnout, podle toho poznate finalni hustotu studeneho medu, jeli ta kapka i po schladnuti na taliri ridka musite varit dele (vyvarit prebytecnou vodu), u salka je fajn indikator ze to zacne delat bublinky, u medu si nejsem jisty

  • Domiki | 5. 5. 2015 19:21

    málo cukru :)

  • vanousek | 5. 5. 2015 16:08

    musí se vařit až dvě hodiny, za občasného míchání až do zhoustnutí- na mírném plameni :-D

  • Gabriela | 5. 5. 2015 11:00

    Dobrý den, vařila jsem taky med a mám ho uplně řídký. :'( Jednu dávku jsem dělala podle receptu tady,druhou podle jiného bez vaření jen zahřívání. Ani v jednom případě med nezhoustl. Jak je to možné????? :-\

  • nikca | 1. 5. 2015 20:14

    Mam dotaz,zhoustlo to tady nekomu? Delam dnes med podle tohoto receptu a porad je to strasne tekute ;-) dekuji za odpoved

  • viols | 25. 4. 2015 13:57

    Ja jsem to udelala s pampeliskama tak, ze jsem dala k pampeliskam kys.citronovou a cukr varila pul hodiny pote precedila a znovu varila dve hodiny i s pomerancem (alergie na citrony), dle potreby jsem pridavala cukr az med zacl houstnout, cukr jsem davala trtinovy, med pak neni zluty, ale hnedy. ;-) ;-)

  • dave | 6. 5. 2014 21:10

    ano vareit se vsim tak pul hodky a pak nechat 24 hodin odstat pak pres cednik a varit s cukrem tak hodku dve

  • dave | 6. 5. 2014 21:08

    lepsi nechat 24 hodin se vsim vsudy odstat a pak slit

  • Milan Potůček | 27. 4. 2014 00:58

    Dobry den, mohu se zeptat, zda je mozne dat mene cukru, dejme tomu tak 750 g? Dekuji za odpoved.

  • Lída | 25. 4. 2014 14:25

    ...děkuji za recept - zrovna je to aktuální... jen mi uniká trochu jeden detail... Když přidám citron až do přeceděného "vývaru" a vařím 1,5 hodiny tak pak to hustý liju do skleniček přes cedník?? Nemá se citron vařit už s pampeliškama? :-\ ...budu ráda za odpověď od kohokoliv kdo to už zkusil ;-)

  • recepty73
    recepty73 | 9. 4. 2014 19:59

    ...no jo, všude je žluto ;-) , zkuste i sedmikráskový

  • silvik T.
    silvik T. | 7. 4. 2014 08:09

    Medík úžasný :)

  • anonim | 24. 5. 2013 18:20

    dobré no zatim se to daří snat se to povede..... pro lepší chut sem tam dal místo dvou tři, takže jako hustý :-))

  • Anonymous | 10. 5. 2013 11:11

    Krasa medik se podaril vse jak ma byt a deti maji radost

  • Šárka Klimešová | 2. 6. 2008 22:07

    recept znám v drobné úpravě jako prostředek na usnadnění vykašlávání při nachlazení-dobré, zdravé a účinné, pro pochutnání děláme doma z květů akátu-dávám za jedna:o)

  • Zdenka Korábová | 8. 5. 2008 15:06

    Mrkněte na ..labužníka.., je tam hodně pampeliškových nápad

  • Monika V. | 22. 5. 2007 15:05

    Děkuji za přidání fota.

Vyberte, co chcete vytisknout
Kategorie: Nápoje Zavařování & nakládání Sirupy a šťávy a likéry
Vaření Slovník pojmů
Použité ingredience v tomto receptu: Citron Citronová šťáva Cukr krystal Pampeliška Voda
Podělte se s přáteli o recept
Česká kuchařka Chodské recepty

Mohlo by vám zachutnat

Amolety z kynutého těsta

Amolety z kynutého těsta

Domácí kečup

Domácí kečup

Krabí pomazánka od Camm

Krabí pomazánka od Camm

Papriková pasta

Papriková pasta

Mazanec z domácí pekárny

Mazanec z domácí pekárny

Pečené donuty

Pečené donuty

Čokoládové suflé bez lepku

Čokoládové suflé bez lepku

Kančí gulášek od Veru

Kančí gulášek od Veru

Vanilkový krém z mikrovlnky

Vanilkový krém z mikrovlnky

Doporučujeme

40 minut
Čočkové minestrone

Čočkové minestrone

10 minut
Voňavý sirup z bezinkových květů

Voňavý sirup z bezinkových květů

60 minut
Jahodovo-rebarborový koláč

Jahodovo-rebarborový koláč

50 minut
Pizza s chřestem a parmskou šunkou

Pizza s chřestem a parmskou šunkou

70 minut
Křehké galetky s rebarborou

Křehké galetky s rebarborou

30 minut
Bramborový salát s koprem a slaninou

Bramborový salát s koprem a slaninou

80 minut
Koprová omáčka se ztraceným vejcem

Koprová omáčka se ztraceným vejcem

70 minut
Koláč z rebarbory

Koláč z rebarbory

50 minut
Pečená vepřová žebra se salsou verde a kukuřicí

Pečená vepřová žebra se salsou verde…

Poslední sledované recepty

226
Špagety se zeleninovou omáčkou a mletým masem
Špagety se zeleninovou…
30
Ryba v těstíčku
Ryba v těstíčku
20
Fazolková rýže - (nejen) příloha
Fazolková rýže - (nejen)…
20
Velikonoční nádivka
Velikonoční nádivka
20
Dýňová tortila
Dýňová tortila

Zajímavé články

Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět krásně křupavé
Pečivo z mrazáku? Díky tomuhle triku bude opět…
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové kůry přírodní a chutnou cestou
Vyhlaste boj celulitidě! Zbavte se pomerančové…
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za čerstvé jahody ušetříte polovinu ceny z obchodu
Samosběr jahod: Velký průvodce míst, kde za…
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který první knihu přečetl až před čtyřicítkou
Jamie Oliver slaví 50! Geniální kuchař, který…
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
13 receptů na rychlý oběd do půl hodiny!
AHA.cz Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Veronika Macková po rozchodu s Čermákem: Musela vyhledat pomoc

Mimibazar První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

První pomoc při spálení od slunce, poranění, nevolnosti i jet lagu: Homeopatická cestovní lékárnička

Dáma.cz Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Nejpřitažlivější ženská znamení horoskopu: Komu muži padají k nohám?

Blesk pro ženy Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Míša Salák nám otevřela dveře do svého šatníku: Manžel říká, že se oblékám jako moje máma!

Ženy.cz Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Test osobnosti: Jaký módní styl vás vystihuje?

Blesk.cz Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

Velký zvrat v Survivoru: O vypadnutí oblíbence rozhodla výhoda!

SportRevue.cz FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

FOTO: Nahota na golfu? Nic zvláštního. Hřiště s jamkami naháče přitahují

Maminka.cz Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Kuriozita: Podívejte se, jak vypadaly klece zavěšené z okna, v nichž se děti povinně větraly

Blesk Horoskopy 5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

5 znamení zvěrokruhu, která nesnášejí kritiku: Kdo se hned urazí?

Další doporučené recepty:

Pálivé hotdogy
Pálivé hotdogy
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampelišková polévka od Lidušky
Pampeliškové víno
Pampeliškové víno
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med II.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový med III.
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou zálivkou a slaninou
Pampeliškový salát s medovo-hořčičnou…
  • Recepty.cz
  • Pampeliškový med
 
  • © 2019 Copyright CZECH NEWS CENTER a.s. a dodavatelé obsahu.
  • Autorská práva k publikovaným materiálům
  • Podmínky pro užívání služby informační společnosti
  • Informace o zpracování osobních údajů
  • Cookies
  • Nastavení soukromí
  • Jednotná kontaktní místa / Single Points od Contact